вівторок, 29 січня 2019 02:25

Поєднати приємне з корисним: 6 головних напрямів для подорожей у 2019 році

Дешеві авіаквитки зробили подорожі по всьому світу доступніше ніж будь-коли. Популярними стають види туризму, пов'язані з усвідомленим і дбайливим ставленням до чужої країни.

Допомога тваринам, волонтерство та захист прав жінок стануть головними векторами для мандрівників у 2019 році, повідомляє Livingit.

Головні travel-тренди 2019 року

Розширення прав жінок в країнах, що розвиваються

Мандрівники шукають спосіб підтримати мешканок країн, що розвиваються. Туристи стали віддавати перевагу готелям, екскурсійним бюро і магазинах, якими керують або володіють жінки. Часто намагаються передати необхідні речі або придбати у них сувеніри ручної роботи.

Вирішення соціальних проблем

За результатами опитування, проведеного сайтом Booking.com, мандрівники все частіше цікавляться соціальними, політичними та екологічними проблемами країни в яку відправляються. Близько 58% респондентів відповіли, що відмовляться від поїздки в державу, де туризм має негативний вплив, а 49% кажуть, що вивчають соціальну ситуацію в пункті призначення.

Автор: vokrugsveta.ua
  Головні тревел тенденції пов'язані з екотуризмом
Головні тревел тенденції пов'язані з екотуризмом

Волонтерська робота

Згідно з опитуванням, 54% мандрівників готові на час відпустки стати волонтерами - навчити чомусь місцевих жителів або допомогти створити інфраструктуру. Таке прагнення особливо характерно для покоління Z - зіткнувшись з високою платою за навчання, вони вирішують отримати життєвий досвід за кордоном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Стамбулі організовують екскурсії українською

Екотуризм

Із 8,3 млрд т відходів, вироблених в усьому світі, 6,3 млрд т вивезли на звалища. Пошуком шляхів вирішення цієї проблеми займаються й мандрівники. 86% опитуваних туристів на Booking.com готові співпрацювати з організаціями, що займаються прибиранням пляжів або відмовитися на час відпустки від автомобіля.

Відвідування заповідників

Головне завдання створення резерватів - збереження дикої природи. Туристи можуть відправитися на екологічне сафарі і спостерігати за життям диких тварин без нанесення їм шкоди.

Відвідування малолюдних місць

Відвідування відомих пам'яток передбачає не тільки безлічі інших туристів, а й відповідальність. Рим і Афіни постраждали від величезного скупчення людей. Місцева влада не знаходить іншого виходу, як обмеження кількості відвідувачів, скорочення туристичного сезону або зовсім закривати вхід.

Автор: vokrugsveta.ua
  Головні тревел тенденції пов'язані з екотуризмом
Головні тревел тенденції пов'язані з екотуризмом

У США через сильні морози частково замерз Ніагарський водоспад. Різке похолодання в регіоні настало через сильний зимовий шторм. Зовнішній шар води водоспаду замерз повністю.

Туристи, що прибувають, фотографуються на тлі нерухомих каскадів замерзлої води.

Зараз ви читаєте новину «Поєднати приємне з корисним: 6 головних напрямів для подорожей у 2019 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути