Ексклюзиви
понеділок, 03 липня 2017 16:02

Показали дивовижні місця України, про які Ви ніколи не чули
12

Вилково називають українською Венецією
Фото: https://1plus1.ua/kraina
Вилково називають українською Венецією
Вилково називають українською Венецією
Вилково називають українською Венецією
На Джарилгач треба добиратися кількома видами транспорту

Команда мультимедійного проекту "Моя країна. Прекрасна і незалежна" телеканалу "1+1" повернулася з заключної експедиції другого сезону.
Відвідали острів Джарилгач, Олешківські піски, Рожеві озера в Херсонській області, Дунайський біосферний заповідник і "українську Венецію" - Вилкове. Нові відео про різні куточки України виходять щодва тижні на сайті проекту.
Арт-директор телеканалу Олексій Рєпік розповів, що Україна за багатьма критеріями перевершує закордонні курорти:


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де відпочити на вихідних: 10 українських островів


"Нам дуже щастило на хороших людей, які допомагали відкривати нові місця. Дізналися, що на Олешківських пісках, які ще називають "українською Сахарою", почали робити екскурсії на квадроциклах. Це набагато цікавіше, ніж у Єгипті. Олешківські піски - колишній військовий полігон, де залишилися воронки від вибухів, а бархани сягають 20 метрів заввишки і 40 в діаметрі, що робить катання більш екстремальним. До деяких місць доводилося добиратися декількома видами транспорту. На острів Джарилгач спочатку переправлялися парусною яхтою через Джарилгацьку затоку, потім йшли кілька кілометрів через маленькі прісноводні озера з усією апаратурою та технікою, а потім ще їхали десять кілометрів у кузові машини на край острова - старий маяк 1902 року. На острові деякі види флори і файни занесені до Червоної книги. Можна зустріти диких оленів, муфлонів, кабанів і косуль".
За час експедиції група проекту група побувала і на Лемурійському рожевому озері:
"Всі знають про рожеве озеро Генічеське, але мало хто знає, що в Україні є ще одне - Лемурійське біля села Григорівка Херсонської області. Його називають "українським Мертвим морем". Кількість солі, розчиненої в одному літрі води, тут на 50 грамів більша, ніж в Мертвому морі".

Зараз ви читаєте новину «Показали дивовижні місця України, про які Ви ніколи не чули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути