вівторок, 27 березня 2018 16:15

Подорож на вихідні: затишне містечко Берегове на Закарпатті
25

Фото: Олег БОЖКО

Не виїздити за кордон, але відчути себе наче в іншій країні і відшукати не лише український колорит, а й угорський? Тоді вам варто відвідати містечко Берегове на Закарпатті. Весняні вихідні, коли в Україну поступово приходить тепла погода – гарний привід для нетривалих подорожей на вихідні, коли за пару днів можна відвідати відразу кілька міст.

Автор: Олег БОЖКО
 

Більшість туристів кажуть, що Закарпаття різко відрізняється від інших регіонів України. Від Берегово до кордону із Угорщиною – буквально кілька кілометрів, і близькість двох країн зумовлює сильний культурний вплив цієї країни на Берегове. Його іноді називають "найзакордоннішим містом України".

Автор: Олег БОЖКО
 

Під час прогулянки містечком Берегове може здатися, що ви перебуваєте за кордоном: угорські прапори, пам'ятники угорським діячам, угорська архітектура і, звісно, люди, які між собою говорять угорською мовою.

Автор: Олег БОЖКО
 

Втім, не тільки цим славиться Берегове. Місто відоме серед українців як термальний курорт. Тут знаходиться кілька купалень. Термальні джерела обладнані таким чином, щоб у них могли розслабитись і відпочити. А ще – підлікуватися, бо кажуть, що деякі речовини із джерел приносять користь організмові при деяких хворобах. Одне із термальних джерел облаштоване у вигляді басейну. Вода б'є із 1000-метрової глибини, на вона виході тепла, і знаходитись у ній комфортно і влітку, і взимку.

Автор: Олег БОЖКО
 

Якщо ви гуляєте містом пізно ввечері, то далеко не завжди можна знайти кафе і ресторани, які працюють допізна. Хоч у місті і є кілька гарних закладів, та може виявитися, що вони закриваються доволі рано, навіть у вихідний день.

Автор: Олег БОЖКО
 

Реформаторський костел, міські лазні, синагога – це те, що точно варто подивитись у містечку Берегове. Також варто побачити найстародавнішу світську будівлю міста – "Графський двір" князя Габора Бетлена. Це цікавий ансамбль споруди 17 сторіччя. Знаходиться на лівому березі каналу Верке. Палац належав князеві Габору Бетлену, який у 1620-1621 роках був королем Угорщини.

Автор: Олег БОЖКО
 

У Береговому також варто насолодитися угорською кухнею і спробувати закарпатського вина. У місті обладнані кілька дегустаційних залів. Найбільш відомим є колишня резиденція графа Шенборна (нинішня територія винзаводу). Для його відвідування потрібно попередній запис.

Автор: Олег БОЖКО
 

Відвідувачів знайомлять з технологією виробництва закарпатських вин і, звичайно ж, надають можливість його спробувати. Крім того, вино домашнього виробництва туристам пропонують і місцеві жителі, які роблять його самі.

Зараз ви читаєте новину «Подорож на вихідні: затишне містечко Берегове на Закарпатті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути