Ексклюзиви
четвер, 25 квітня 2013 12:21

Перед Великоднем можна дешево з'їздити в Ізраїль
14

Фото: Фото Данила Лутченка

Поїздки в Ізраїль напередодні Великодня туристичні агенції пропонують від $ 1 тис – понад 8 тис. грн. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів киянин Данило Лутченко.

"Я вже три роки поспіль їжджу в Єрусалим напередодні Великодня, аби зустріти там сходження Благодатного вогню, - каже Данило. – Щоб не переплачувати за поїздку у туристичних агентствах, записуюсь на паломницькі тури при церквах і монастирях".

Паломницький тур на 5 днів до Ізраїлю обійдеться близько $ 500.

"Головне не затягувати з часом, – радить Данило. – Групи у такі тури починають набирати за 2 місяці. Розраховувати на особливий комфорт не варто. Заміcть готелю вас радше за все поселять у хостелі. В кімнаті ночує до 10 людей, туалет і душ – один на кілька кімнат, знаходиться на коридорі. Хто хоче жити окремо в готелі, може поселитися окремо від групи. Але доба обійдеться мінімум у 100 доларів. Самому у Тель-Авіві можна легко загубитися. Усі таблички з назвами вулиць написані на івриті. Зорієнтуватися дуже непросто. Якщо їдете перед Великоднем, то місця в готелях треба бронювати за місяць".

У день вильоту група паломників збирається в аеропорту.

"Більшість паломницьких турів автобусні, але, якщо пощастить, можете відправитись і на літаку. Летимо до Тель-Авіва. Звідти до Єрусалима десь 50 кілометрів їдемо автобусом. За квитки зібрали по 15 доларів з кожного. Бажано мати з собою легкий перекус – якесь печиво чи цукерки. Бо ми прилетіли у Тель-Авів у суботу, а там усе зачинено, ніхто навіть на роботу не виходить. Громадський транспорт на день зупиняється. Ортодоксальні євреї цього дня навіть не говорять по телефону. Будь-яка робота у суботу в них вважається гріхом", - згадує свою мандрівку турист.

Група відвідала святі місця в околицях моря Галілейського.

"Ми піднялися на Гору Блаженств, місце проголошення Нагірної проповіді. Їздили до Вифлеєму, заходили у Храм Різдва Христового. У Єрусалимі відвідали Оливкову гору. Наш гід розповів, що на цій горі знаходиться найстаріше у світі кладовищі. За місце багатії платять мільйони доларів. Кажуть, там придбали собі місця Кобзон і Пугачова. За переказами, саме на цю гору зійде Христос під час другого Свого Пришестя. За іудейським віруванням, ті, хто тут похований, обов'язково потраплять у рай".

За словами Данила, замість квітів на могили кладовища родичі і друзі покійних приносять каміння.

"Вразив Гетсиманський сад, церква "Сльоза Ісуса", Храм Марії Магдалини. Були біля Гробниці Діви Марії, на Місці Вознесіння Господнього і у Храмі Гробу Господнього. Вхід у всі святині для нас був безкоштовним. За підйом на гору Спокус, де диявол спокушав Ісуса Христа, заплатили 15 доларів, щоб піднятися на фунікулері".

Щоб попасти до Стіни Плачу, довелося вистояти у черзі.

"До Стіни Плачу жінки підходять справа, а чоловіки зліва. Там залишають записки зі своїми бажаннями. Аби мрії і прохання здійснилися, від Стіни Плачу треба відходити лицем, а не спиною. Записки раз на місяць виймають і закопують на Оливковій горі", - говорить Данило.

Цьогорічний паломницький тур Лутченку обійшовся у $ 500. Ще $200-300 Данило радить брати з собою на проїзд, харчування, свічки та подарунки додому. Гарячі тури до Тель-Авіву радить запитувати у липні-серпні в туристичних агентствах. Тоді путівку можна купити за $ 700. Самому летіти невигідно. Переліт лише в одну сторону коштує від $ 300.

Зараз ви читаєте новину «Перед Великоднем можна дешево з'їздити в Ізраїль ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути