понеділок, 18 березня 2013 00:30

Лікуватися в "Медоборах" їдуть з Америки й Ізраїлю
5

Санаторій ”Медобори” надає широкий спектр послуг для лікування шкірних захворювань. До кожного пацієнта знаходять індивідуальний підхід
Фото: фото з архіву Санаторія ”Медобори”

Санаторій "Медобори" розташований біля невеликого села Конопківка Теребовлянського району Тернопільщини, за 20 км від обласного центру. Туди їдуть відпочивати та лікуватися з усієї України та з-за кордону.

— Лише за минулий рік у нас оздоровлювалися 5462 людини, з них 141 іноземець. Приїжджають люди не лише із сусідніх країн, а й з Італії, Португалії, США, Ізраїлю, — розповідає 36-річний Віталій Вахновський, заступник головного лікаря санаторію з медичної роботи. — У нас усі спеціалісти компетентні. У важких випадках призначаємо, за потреби, й медикаментозне лікування. Але, крім ліків, у нас є чотири місцеві природні фактори — це голуба глина, сірководень, сульфідно-гідрокарбонатні грязі та мінеральна вода за типом "Моршинської".

Природні засоби помічні в лікуванні різноманітних хвороб — від недуг опорно-рухового апарату і до захворювань серцево-судинної чи ендокринної систем. Та чи не найбільше ефективно — для пацієнтів із проблемами шкіри. У "Медоборах" лікують псоріаз, екзему, кропив'янку. Також — нейродерміти,  атопічні дерматити, себорейне ураження шкіри та післяопікові рубці.

— Якось до нас звернулася 70-річна жінка із атопічним дерматитом. Вона багато років здавала алергопроби, бо це хвороба аутоалергійного характеру. І наш сірководень їй допоміг. Зараз їй уже 75, щороку приїжджає до нас для профілактики, — продовжує Віталій Володимирович. — А ще був далекобійник із Києва. У нього діагностували папульозну висипку. Сам розказував, що лікувався у різних клініках — і державних, і приватних. Коли їхав додому, не міг надякуватися. Казав: "Там деньги срывали, а тут вылечили".

Сірководневі ванни, аплікації голубої глини та торфо-болотяні аплікації знімають у верхніх шарах шкіри запалення і справляють косметологічний ефект.

— Завдяки цим процедурам шкіра м'якшає, покращується діяльність шкірних покривів. Глина, грязі й сірководень омолоджують, покращують обмін речовин та імунітет. Мають протизапальний та протинабряковий вплив на шкіру і підшкірну жирову клітковину. А мінеральна вода за типом "Моршинської" допомагає підлікувати шлунково-кишковий тракт. Така хвороба, як псоріаз, може давати ускладнення на нирки й органи травлення. Тому дуже важливо, що пацієнти можуть полікуватися у нас комплексно, — пояснює медик.

Пацієнтам зі шкірними недугами пропонують також додаткові процедури: фітотерапію, лікування інфрачервоним та ультрафіолетовим світлом, лазеротерапію. Також — аеро- й іпотерапію, галотерапію, хвойно-гліцеринові ванни.

— Такі процедури потрібні для психоемоційного розвантаження людини. Бо більшість хвороб виникають через погану екологію й стреси, — додає Віталій Володимирович. — Узагалі ж треба зазначити, що шкірні хвороби часто мають нез'ясовну причину. Тому їх важко позбутися. Але після курсу лікування наші пацієнти хворіють удвічі-втричі рідше, а загострення хронічної недуги минає м'яко, без ускладнень. Та щоб досягти максимального ефекту, треба пройти вісім-десять процедур. Для цього бажано приїжджати на повний курс — 20-24 днів.

Дерматовенеролог санаторію 49-річний Олександр Гнатко додає, що 90% осіб із хворобами шкіри потребують курортного лікування.

— До нас звертаються люди різного віку. Бувають пацієнти, що навіть на Мертвому морі оздоровлювалися, але до нас приїхали і після п'ятьох-шістьох процедур уже бачили позитивний результат, — говорить Олександр Владиславович.

Санаторій "Медобори" розрахований на 350 осіб. Вартість проживання, лікування та харчування від 228 грн за добу. Така ціна на березень та квітень. Пацієнт може замовляти дієтичне меню на свій смак. Помешкання на вибір: є кімната класу "економ", одномісний та двокімнатний номери. Звертатися за тел.: 0(3551) 2 22 67, 0(50) 611 40 33. Факс: 0(3551) 5 12 33.

Зараз ви читаєте новину «Лікуватися в "Медоборах" їдуть з Америки й Ізраїлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути