четвер, 14 лютого 2013 06:42

Ізраїль таємно тримав у в'язниці людину з подвійним громадянством

Ізраїль таємно тримав у в'язниці людину з подвійним громадянством
Фото: fighting.su

Ізраїль визнав, що тримав у в'язниці під вигаданим ім'ям ізраїльтянина, який мав громадянство іншої держави. Оскільки справа пов'язана з національною безпекою, майже всі його подробиці засекречені, повідомило міністерство юстиції, повідомляють іноземні ЗМІ.

Підтвердивши існування таємничого полоненого, влада не назвали ні його імені, ні громадянства і залишила без відповіді головне питання - про причини арешту.

"Ізраїльське управління в'язниць містило затриманого, який був громадянином Ізраїлю і мав іноземне громадянство.За міркуваннями безпеки його зареєстрували під псевдонімом", - повідомило міністерство, запевнивши, що всі права ув'язненого були дотримані, а родичі негайно сповіщені про арешт.

Два роки тому він був знайдений мертвим у своїй камері. Слідство, що завершилося півтора місяці тому, встановило, що причиною смерті стало самогубство.

"Ніякі подробиці справи понад вищеперелічених не можуть бути розголошені з міркувань державної безпеки", - підкреслюється в заяві з посиланням на рішення суду, який задовольнив відповідне прохання органів безпеки.

Нагадаємо, один з австралійських телеканалів повідомив, що "ув'язненний ікс" був громадянином Австралії і працював на ізраїльську розвідку. За даними ЗМІ він був уродженцем Мельбурна, який емігрував до Ізраїлю, обзавівся там сім'єю і офіційно працював юристом. Він був заарештований на початку 2010-го і помер у грудні того ж року. На момент смерті йому, за даними телеканалу, було 34 роки.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль таємно тримав у в'язниці людину з подвійним громадянством». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути