Ексклюзиви
субота, 27 квітня 2013 14:15

Чергу до Собору Гауді займають о 6 ранку
13

Фото: Фото: надані Зоряною Фірсовою

"Відпочивати в Іспанії і не заїхати у Барселону – це гріх, - переконана Зоряна Фірсова з Хмельницького. – Минулого літа їздили по гарячій путівці у Коста-Браву. Цього року теж хочемо у червні полетіти в Іспанію. Чоловік і брат хочуть на Майорку, а я скучила за Барселоною".

Зоряна з чоловіком Андрієм і братом Євгеном 8 днів і сім ночей провела в Іспанії. Два дні подорожували по Барселоні.

"Перший день ходили по центру. Так замучились, що до вечора я не відчувала ніг, - згадує Зоряна. – Наступного дня взяли на прокат велосипеди за 5 євро. Багато туристів у Барселоні катаються на сігвеях. Але найдешевший в оренду нам пропонували по 60 євро за 12 годин. На трьох виходило 180 євро. Вирішили зекономити і крутити педалі. Можна за 10 євро купити квиток на екскурсійний автобус. Але він їздить тільки по центру Барселони. Другий поверх у нього відкритий. У спеку там можна загоряти прямо під час екскурсії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Куштувала їжу простих людей - і жодного тобі отруєння" - Ірена Карпа про свої подорожі Гімалаями

Аби не повертатися у Коста-Браву, винайняли однокімнатну квартиру за 80 євро у Барселоні.

"Нам обіцяли скромну квартиру, а ночували у справжніх апартаментах. Ми з чоловіком зайняли спальню, брат поселився на дивані у кухні. Вся квартира завішана картинами. П'ять полотен нарахували у ванній кімнаті. Снідали на балконі і милувались видом на пляж і море".

Вранці сім'я вирушила на центральний ринок Бокерія.

"Такої кількості фруктів і м'яса я ще ніколи не бачив, - розповідає Андрій, чоловік Зоряни. – Ринку понад 800 років. Кажуть, там і тепер торгують нащадки перших торговців. Просто так знайти собі місце для бізнесу на цьому базарі не вдасться. Купили додому півкілограма хамона. Це сиров'ялене свиняче стегно. Дружині не сподобалось, бо жирне і має специфічний запах. А нам зі шваґром до пива дуже смакувало".

За словами туристів, найдорожче коштував хамон іберіко.

"У перекладі з іспанської це означає – чорна нога, - згадує Андрій. – Хамон має чорне копито. Це м'ясо свиней, яких вигодовували за спеціальною дієтою на одних жолудях. Ціна – до 200-250 євро за кілограм. Майже утричі дешевший хамон із білими копитами – серано. Його сушать від півроку до року".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турки повторюють „чай-чай-чай"- це означає, що запрошують за стіл

Подружжя влаштувало собі фотосесію у готичному кварталі Барселони, де у 2006 році знімали фільм "Парфюмер".

"Півтори години стояли у черзі, щоб відвідати Собор Гауді, - каже Зоряна. – І то нам ще пощастило, що було надиво мало туристів. Екскурсовод казала, що чергу до Собору Гауді часто займають о шостій ранку".

Собор називають Храм спокути Святого Сімейства. За вхід кожен заплатив по 12 євро.

"Храм будують уже 130 років. Над собором досі височіють будівельні крани. Коли закінчать будівництво, нікому невідомо. Його будував сам Антоні Гауді. Не закінчив будівництво, бо попав під трамвай. Його поховали у крипті недобудованого собору. Екскурсовод розповів, що добудувати храм барселонці планують до 2026 року".

Зараз ви читаєте новину «Чергу до Собору Гауді займають о 6 ранку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути