пʼятниця, 20 грудня 2013 17:22

На Новий рік у Норвегії колегам дарують баранячу ногу
5

Фото: Фото: navkolosvitu.net.ua

Варто зустріти Новий рік на крайній точці півночі Норвегії, де спостерігають полярне сяйво. Це диво природи різних кольорів можна побачити тільки на Алясці, Канаді і в північній частині Росії.

"У столицю Норвегії чи до навколишніх міст краще не їхати. Тим більше зустрічати Новий рік або святкувати Різдво. На вулиці холодно і темно, тому вражень від поїздки буде не так багато. Магазини закриті з 24 по 26 грудня. Якщо і відкриті, то там практично порожньо. Все розкуповують перед Різдвом. Його найбільше чекають норвежці. Подію святкують тільки з близькими" - розповідає 27-річна Людмила Берауд, виїхала з України кілька років тому в місто Ставангер.

Радить побувати в норвезьких північних містах, розташованих за полярним колом. Там пропонують не тільки подивитися на полярне сяйво, але і покататися на санках з запряженими собаками.

"Норвегія настільки довга, що світловий день варіюється. Живу на південному заході. Якщо зараз 9-та ранку і вже світло, а в 15.30 починає смеркати, то на півночі в даний період часу постійно темно. Одна третина країни лежить за Північним полярним колом. В середині зими майже цілу добу триває полярна ніч. Це міста Тромсе, Альта. Туди треба тепло одягатися, тому що досягає до -25 градусів морозу. Виберіть вовняне термобілизну і тепле взуття, яке не промокає. Одягатися слід пошарово - термобілизна, тонка кофта, теплий светр, куртка", - каже дівчина.

За полярне коло добираються літаком. Туристів розміщують в готелі. Є безліч магазинів і екскурсійних бюро.

"У Норвегії взагалі-то дорого бути туристом. Ніч в готелі обійдеться від півтори тисячі гривень на добу. У вартість входить сніданок. Окремо треба платити за екскурсії, щоб побачити північне сяйво. А треба їхати за місто, де реально темно, - зауважує Людмила. - Єдиний плюс, що не піднімають ціни на товари під час свят. Після Різдва починаються розпродажі. Тому варто тут купувати подарунки. Норвежці для рідних беруть "iPad", планшети, сумки. Друзям можна все: від хорошого вина і до усіляких піжам. Креативно, але моєму чоловікові на роботі дарували всім копчену баранячу ногу і вино. Так ми не знали, що з тією ногою робити. Місцеві вміють її готувати, то віддали друзям".

Подарунки за бажанням можна обміняти в тому ж магазині, якщо не вподобали. До товару кладеться чек, в якому не вказують ціну. Він схожий на талон обміну. Можна взяти іншу модель або взагалі обміняти на будь-який інший товар.

Зараз ви читаєте новину «На Новий рік у Норвегії колегам дарують баранячу ногу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути