пʼятниця, 27 квітня 2012 08:26

На 800-річну фортецю в Ассізі їдуть заради краєвиду
15

Біля входу у замок стоїть бастіон
Фото: Фото: Назарій Вакула
Протягом кількох століть замок перебудовували і змінювали
Біля входу у фортецю є бар і сувенірний кіоск
Зброя, яку використовували для оборони замку. Арбалети були популярнішими за луки, бо мали більшу дальність стрільби. Однак арбалети перезаряджались довше, тому їх використовували лише під прикриттям лучників
У XIV столітті бенкети були хорошою можливістю для зустрічей. Організатор показував гостям своє багатство через кількість страв на столі, лакеїв і слуг, через красу вбрання і різноманіття розважальних номерів

Щоб потрапити у Рокку Маджьоре в італійському містечку Ассізі виїжджаємо машиною з Терні, регіон Умбрія. Проїжджаємо міста Сполето, Фоліньйо, Спело. Відстань складає близько 80 км.

Рокка Маджьоре, а в перекладі з італійської Велика фортеця, височіє над містом так, що її видно ще з автостради. Це найвища точка Ассізі. З її веж відкривається найкраща панорама на місто, навколишні долини і гори. Любителям середньовічних замків і тодішньої архітектури це місце обов'язково потрібно відвідати. Потрапити до Рокки дуже легко — у місті безліч вказівників. Можна скористатися і картою, що продається у кожному сувенірному магазинчику. Усі довідки для туристів всередині споруди написані двома мовами — італійською й англійською.

У самому замку туристів значно менше, ніж у місті, де є безліч церков. Ассізі вважається одним з релігійних центрів Італії. Тому туди можна йти, щоб відпочити від натовпу і насолодитись краєвидом.

Фортеця була збудована для оборонних цілей 1174 року. Тоді ж архиєпископ Крістіано ді Маґонца заволодів нею для Фрідріха Барбаросса, герцога Швабії, а потім імператора Священної Римської імперії.

Легенда розповідає, що 1198 року фортецю взяли в облогу і захопили повсталі городяни. У споруді вбачали символ деспотичного домінування Швабії і старого феодального класу. Її частково зруйнували.

1367 року кардинал Еджидіо Альварес де Альборноц наказав відбудувати фортецю. Папа Іннокентій IV призначив його відповідальним за встановлення влади понтифіка у центральній Італії і генеральним вікарієм. Тоді Церква будувала нові і відновлювала старі фортеці, щоб справляти враження військової міці. Завдяки Альборноцу до Папської області приєднали такі міста як Вітербо, Орвієто, Сполето, Нарні і Ассізі.

У Рокка Маджьоре з'явились бараки для солдатів, службове приміщення і в'язниця. 1458 року Джакопо Піччініно, кондотьєр (командир найманців) з Перуджі, збудував Полігонну вежу і стіну. Добудовував цю вежу Папа Пій ІІ. У XVI столітті за правління Папи Павла ІІІ був збудований круглий бастіон біля входу у замок.

Коли Маджьоре втратила свою захисну функцію, то її перетворили на тюрму. 1600 року фортецю покинули, а пізніше розграбували. 1883 року повернули Коммуні міста Ассізі. 1891 року почалась реконструкція, що триває досі.

Вхід у фортецю коштує €5. Зі знижкою — €3.50. Її отримують групи туристів більше 15 осіб, студенти, люди старші за 65, діти від 8 до 17 років. Для мешканців Ассізі і дітей до 8 років вхід безкоштовний.

Відвідувачі можуть потрапити у Рокка Маджьоре 6 днів на тиждень — фортеця закрита по понеділках.

Зараз ви читаєте новину «На 800-річну фортецю в Ассізі їдуть заради краєвиду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути