вівторок, 18 жовтня 2011 16:49

До 800-річчя Збаража звели "Гарбузовий замок"
15

Фото: фото: Світлана ЦИБУЛЬСЬКА

На вихідних їздила у Збараж (Тернопільська область). 15-16 жовтня місто відзначало 800-річний ювілей.

Дату визначено за першою письмовою згадкою міста в Галицько-Волинському літописі.

До ювілею збудували новий футбольний стадіон. За словами голови облдержадміністрації Валентина Хоптяна, на це знадобилося два місяці. У подальших планах влади – добудова будинку культури, будівництво басейну та льодового палацу.

Основні святкові заходи проходили на новому стадіоні, який був освячений представниками різних релігійних конфесій, діючих на Тернопіллі.

Гостей ювілею розважали дитячі колективи. Школярі танцювали з українськими прапорцями, синьо-жовтими парасольками. Потім відбулося авіа шоу. Три літаки виконували над стадіоном фігури вищого пілотажу. Святкування продовжили театралізоване дійство, концерт, лазерне шоу та феєрверк.

Біля Збаражського замку звели незвичайну споруду – "Гарбузовий замок". Для будівництва використали близько 7 тисяч гарбузів, вирощених на Тернопіллі. Розміри замка - шість на вісім метрів. Його було внесено до Книги рекордів України у категорії "Вперше" – виготовлення і презентація найбільшого замку, побудованого з гарбузів.

Зараз ви читаєте новину «До 800-річчя Збаража звели "Гарбузовий замок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути