середа, 01 липня 2020 13:59

Чорногорія змінила правила в'їзду для українців

Чорногорія змінила правила в'їзду для українців
Українці можуть в'їжджати до Чорногорії, маючи негативний тест на Covid-19. Фото:pixabay

Із 30 червня Чорногорія змінила умови допуску українців на свою територію.

Тепер потрапити до країни можна не лише з результатом ПЛР-тесту, а й тесту на антитіла, повідомили у посольстві України в Чорногорії у Facebook.

Українці можуть в'їжджати до країни, маючи негативний тест на Covid-19. Раніше було необхідно мати результати ПЛР-тесту, тепер дозволили в'їзд і з результатами ІФА-тесту на антитіла (ELISA). Експрес-тест не підходить.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З 1 липня ЄС відкриє кордони, але не для всіх

З моменту забору зразків для аналізу до перетину кордону Чорногорії має пройти не більше 72 год. Також його необхідно роздрукувати, переклад на англійську або чорногорську бажаний, але не обов'язковий.

Тест має бути зроблений в лабораторії, що має акредитацію ISO 15189 або ISO / IEC 17025, на території України або в будь-якій іншій країні.

Поки що немає інформації про мінімальний вік, з якого треба робити такий тест. Українців закликають утриматися від автомобільних поїздок до Чорногорії і використовати перельоти.

Уряд Чорногорії відновив дію раніше скасованих жорстких карантинних обмежень через спалах коронавірусу. У країні знову заборонили спортивні змагання і тренування, а також громадські збори на відкритому повітрі та богослужіння поза церквами.

Зараз ви читаєте новину «Чорногорія змінила правила в'їзду для українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути