пʼятниця, 04 червня 2010 09:32

За витягнуті з моря корали штрафують

 

Барбадос — найпопулярніший курорт у Карибському морі. На синьо-жовтому прапорі острова зображено тризуб. Для поїздки на Барбадос українцям віза не потрібна.

— Наших там багато, але тільки дуже заможних. Їздять туди задля віндсерфінгу. Тиждень відпочинку коштує від 2 тисяч доларів, — каже підприємець із Києва 33-річний Андрій Акімов. Сьомий рік поспіль займається на курорті віндсерфінгом. — На острові сильний вітер, дме з листопада до початку липня. Особливо тепло й вітряно у січні. Моя дружина Олена любить у той час засмагати. Там є все: від 5-зіркових готелів із полями для гольфа до маленьких забігайлівок із пияками. Місцеві розмовляють англійською з акцентом. Знають Кличка, Ющенка, футболіста Шевченка.

Найбільші центри віндсерфінгу — в містах Сілвер-Рок-Біч та Сілвер-Сендс.

— У Сілвер-Рок-Біч тренують новачків. Бо там стабільний вітер і мало хвиль. Вони розбиваються об риф за 300 метрів від берега. За кілька днів тренувань можна кататися самому. А Сілвер-Сендс — місце для досвідчених серферів. Хвилі можуть сягати 3 метрів. На море приїжджають також багато дайверів (нирці з аквалангом. — "ГПУ"). Можна пройти двотижневі курси дайвера й отримати сертифікат. Наприкінці курсів складають іспит — занурюються на 30 метрів. Вода дуже прозора. Витягати щось із коралових рифів на поверхню не дозволяють. За шматок коралу — штраф до 1000 доларів.

Кухня на острові переважно морська й екзотична.

— Сподобалася страва "ку-ку". Це глибоководні креветки, обсмажені в кукурудзяному борошні. Також там популярні стейки. До них у банановому листку на парі варять рагу з кабака, винограду, м"якоті кокосового горіха, кукурудзи та солодкої картоплі батат. Страва називається "конкіз".

Зараз ви читаєте новину «За витягнуті з моря корали штрафують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути