вівторок, 17 липня 2007 17:33

У курортних селищах хліб краще купувати зранку

П"ять днів літньої відпустки ми з чоловіком провели в Криму, в курортному селищі Кача Севастопольського району. Поїхали машиною, 850 км із Києва подолали за 12 годин. По дорозі кілька разів зупинялися попоїсти та відпочити. Дорогою купували хіба що воду, морозиво та фрукти.

У Качі знімали окрему кімнату по $12 за добу, за п"ять днів заплатили 300 гривень. Готували самі. Продукти купували у супермаркеті та на ринках. Ціни — такі самі, як у столиці: кіло слив чи абрикос — 12 грн, персики — 17 грн, картопля та помідори — 5 грн, диня — 3 грн, кавун — 2 грн. Хліб курортники розбирали до четвертої дня. Увечері в магазині жодної буханки. Проґавив — доведеться позичати.

У Качі є кілька туристичних агентів. Пропонують екскурсії Південним берегом Криму, до аквапарків, по канатних дорогах. Вартість незмінна — по 100 гривень з особи. Ми ж вирішили їздити самі — так дешевше.

У Криму варто побувати у старовинному місті Бахчисарай, подивитися Ханський палац. Оглядова екскурсія його двором безплатна, у палати — 20 грн. Потім ми піднялися до міста Чуфут-Кале. Дорога в"ється в горах, тому варто добре вдягнутися і взутися. За 24 гривні приєдналися до екскурсії для групи відпочивальників. Дорогою в Чуфут-Кале безплатно показують Успенський печерний монастир.

Уздовж Південного берега Криму побували у Воронцовському палаці в Алупці, в аквапарку "Блакитна затока" в Сімеїзі (вхід — 120 грн, можна відпочивати вісім годин). Поїздка канатною дорогою з гори Ай-Петрі до берега моря коштує 45 грн з особи.

Ціни на продукти на Південному березі вдвічі вищі, ніж у Києві. Оренда кімнати — $30 за добу.

Відпустка обійшлася нам у $300.

Зараз ви читаєте новину «У курортних селищах хліб краще купувати зранку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути