четвер, 27 травня 2010 01:00

Саморобне морозиво стоїть дві доби

У Флоренції з 28 травня починається фестиваль морозива. У місті продаватимуть понад 200 його видів. Найдешевше коштуватиме євро. Свято триватиме чотири дні.

— Італійці люблять морозиво. У великих містах є кафе, де продають саморобне. Готують його зі свіжого молока, без консервантів і барвників, — розказує киянка Світлана Ходченко, 30 років. Два роки тому вона потрапила на фестиваль. — Міланці люблять жирні сорти з фісташковими смаками чи карамельні. А у Венеції найчастіше купують локричне морозиво. Локриця — це солодка трава, з якої роблять наповнювачі. На смак вона як мед.

На фестиваль з"їжджаються кулінари з Неаполя та Соренто. Вони проводять майстер-класи просто на вулиці. Показують, як готувати заморожений сік із манго та папаї. Він напіврідкий.

— На півдні країни це найулюбленіший морожений десерт. Молочного морозива тут не люблять. Порція такого соку обійдеться в 1,5 євро. Його продають у вафельних ріжках та паперових стаканах. Має десь 250 грамів. У саморобному морозиві, на відміну від фабричного, багато повітря, тому воно швидше псується. Як за дві доби не продаси, то пропало.

Італію називають батьківщиною морозива, бо його вигадав кулінар Бернардо Буонталенті в ХVII cт.

Зараз ви читаєте новину «Саморобне морозиво стоїть дві доби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути