четвер, 27 травня 2010 01:00

Саморобне морозиво стоїть дві доби

У Флоренції з 28 травня починається фестиваль морозива. У місті продаватимуть понад 200 його видів. Найдешевше коштуватиме євро. Свято триватиме чотири дні.

— Італійці люблять морозиво. У великих містах є кафе, де продають саморобне. Готують його зі свіжого молока, без консервантів і барвників, — розказує киянка Світлана Ходченко, 30 років. Два роки тому вона потрапила на фестиваль. — Міланці люблять жирні сорти з фісташковими смаками чи карамельні. А у Венеції найчастіше купують локричне морозиво. Локриця — це солодка трава, з якої роблять наповнювачі. На смак вона як мед.

На фестиваль з"їжджаються кулінари з Неаполя та Соренто. Вони проводять майстер-класи просто на вулиці. Показують, як готувати заморожений сік із манго та папаї. Він напіврідкий.

— На півдні країни це найулюбленіший морожений десерт. Молочного морозива тут не люблять. Порція такого соку обійдеться в 1,5 євро. Його продають у вафельних ріжках та паперових стаканах. Має десь 250 грамів. У саморобному морозиві, на відміну від фабричного, багато повітря, тому воно швидше псується. Як за дві доби не продаси, то пропало.

Італію називають батьківщиною морозива, бо його вигадав кулінар Бернардо Буонталенті в ХVII cт.

Зараз ви читаєте новину «Саморобне морозиво стоїть дві доби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути