У Флоренції з 28 травня починається фестиваль морозива. У місті продаватимуть понад 200 його видів. Найдешевше коштуватиме євро. Свято триватиме чотири дні.
— Італійці люблять морозиво. У великих містах є кафе, де продають саморобне. Готують його зі свіжого молока, без консервантів і барвників, — розказує киянка Світлана Ходченко, 30 років. Два роки тому вона потрапила на фестиваль. — Міланці люблять жирні сорти з фісташковими смаками чи карамельні. А у Венеції найчастіше купують локричне морозиво. Локриця — це солодка трава, з якої роблять наповнювачі. На смак вона як мед.
На фестиваль з"їжджаються кулінари з Неаполя та Соренто. Вони проводять майстер-класи просто на вулиці. Показують, як готувати заморожений сік із манго та папаї. Він напіврідкий.
— На півдні країни це найулюбленіший морожений десерт. Молочного морозива тут не люблять. Порція такого соку обійдеться в 1,5 євро. Його продають у вафельних ріжках та паперових стаканах. Має десь 250 грамів. У саморобному морозиві, на відміну від фабричного, багато повітря, тому воно швидше псується. Як за дві доби не продаси, то пропало.
Італію називають батьківщиною морозива, бо його вигадав кулінар Бернардо Буонталенті в ХVII cт.
Коментарі