Ексклюзиви
четвер, 23 лютого 2012 00:30

Рентгеном просвічували працівників алмазних копалень

Автор: фото: Катерина Гончарова
  У  Намібії Максим Кідрук відвідав заповідник, де живуть гепарди. Сфотографувався з хижаком. Працівники заповідника стверджували, що гостеві пощастило, бо не в кожного з них є таке фото
У Намібії Максим Кідрук відвідав заповідник, де живуть гепарди. Сфотографувався з хижаком. Працівники заповідника стверджували, що гостеві пощастило, бо не в кожного з них є таке фото

Письменник і мандрівник 27-річний Максим Кідрук цієї зими побував у африканській країні Намібія.

— Замість готелів там кемпінги. Це місце, де можна ставити машину і розбивати намет, поряд є душ. Усі вигоди — мінімальні. Коли вперше ночував у наметі, перелякався. Серед ночі почув, як у смітнику поряд порпається тварина. Дикі звірі в Африці всюди, машин не бояться. Але коли людина виходить з авто, одразу готуються нападати.

Був у заповіднику, де живуть гепарди. Вхід на територію коштує 400 гривень. Усі гепарди там вирощені людьми, звикли до відвідувачів, але можуть напасти. Та коли  хапають туриста, не знають, що з ним робити, бо матір не виховала в них інстинкту полювання.

Коли я гладив гепарда, поруч стояли двоє працівників заповідника, тримали палиці. Якби гепард на мене кинувся, одразу заспокоїли б його. Швидко сфотографували мене.

На півдні Намібії Максим відвідав каньйон Фіш Рівер, найбільший в Африці. Має 160 км завдовжки.

— Бачив метеорит Гоба, що впав 80 тисяч років тому. Він — найбільший на планеті, важить 66 тонн. Дивно, що від падіння не лишилося кратера. Має гладку поверхню. Коли метеорит ще не охороняли, туристи повідламували майже 2 тонни заліза на сувеніри.

З'їздив у безлюдне місто Колманскоп, де 100 років тому видобували алмази. В той час океанське узбережжя Намібії належало Німеччині. Там швидко збудували місто й почали масово шукати коштовні камені.

— Тоді відкрили лікарню, електростанцію, театр і казино. У місті поставили перший в Африці рентгенівський апарат. Для лікування його ніколи не використовували. Ним просвічували працівників алмазних копалень після роботи: ті часто ковтали камінці.

Зараз ви читаєте новину «Рентгеном просвічували працівників алмазних копалень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути