четвер, 12 січня 2012 06:45

На дорожніх знаках Дід Мороз

Вінничанка 4-річна Софія Маріуца перед Новим роком отримала святкову листівку від норвезького Діда Мороза — Юленіссена. Її мати 35-річна Наталія влітку цього року була у відрядженні в Норвегії.

— Нашій групі порадили відвідати містечко Дрьобак. Коли в'їжджали у місто, побачила дорожній знак "Увага! Юленіссен!". Намальований дідусь із мішком за спиною. Потім цей знак траплявся по всьому місту. Він висить поряд з офіційними дороговказами.

У центрі містечка Дрьобак, де живуть 12 тис. людей, упродовж року відкритий Різдвяний палац. Там є поштове відділення Діда Мороза, сувенірний магазин та служба, яка за 5 євро продає вітальні листівки. Їх можна відразу підписати та вкинути у скриньку.

— Можна було одразу відправити, а можна — з відстрочкою, — говорить вінничанка 47-річна Любов Кассатіна, яка також була у групі. — Тому, коли платила за листівку, додала 1 євро, щоб вона прийшла у грудні. Так привітала свою онучку 6-річну Дашу.

Гроші приймають у старовинний касовий апарат. На листівках ставлять штампи — гном верхи на свині.

— Юленіссен — це різдвяний гномик, — розповідає Ірина Мазуркевич, працівниця українського посольства у норвезькій столиці Осло. — На голові носить червоний чулок, має білу бороду і шубу, охороняє домашніх тварин та грається з дітьми. Місцеві жителі Єва та Віллі Джанансони 1988 року придумали казку з Різдвяним палацом, і тепер усе місто живе з того, що розповідає її туристам.

До поштового відділення Діда Мороза можна також написати листа.

— В окремій кімнатці всі стіни заклеєні листами від дітей. Бачила їх з Китаю, Африки та Японії, записала.

Julenissen's Postkontor, Torget 4, 1440 DROBAK, Norway.

Зараз ви читаєте новину «На дорожніх знаках Дід Мороз ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути