Ексклюзиви
пʼятниця, 04 червня 2010 09:21

Готель побудують зі сміття

У Римі біля річки Тибр збудують двоповерховий готель зі сміття ""Корона Сейв Зе Біч Хотел"". Відкриють його до середини червня. Стіни будинку зроблять з алюмінієвих банок та пластикових пакетів. Їх спресують у цеглини, скріплять між собою монтажною піною. Дах змайструють із панелей з пивних банок. Вікна будуть звичайні зі скла. Доба у номері коштуватиме $20. Забронювати місце можна через Інтернет. У готелі не вийде жити довше тижня.

— Ми хочемо звернути увагу на засмічені італійські пляжі. Якщо їх прибирати, сміття буде стільки, що вистачить збудувати великий будинок, — каже Ханс-Юрген Шульт, німецький архітектор. — Готель матиме 10 кімнат, у кожній алюмінієва раковина. Ванни не робили, бо на це потрібно багато часу. Меблі зробимо з пластику та старої гуми. В номері буде гумове ліжко, стіл і два стільці з пресованої пластмаси та алюмінію. Обгородимо готель парканом зі старих покришок від автомобілів.

Готель побудують біля замку Святого Ангела. Для будівництва використовуватимуть сміття лише з міських пляжів. Архітектор упевнений, що цього має вистачити.

— У травні, за рейтингом журналу ""Форбс"", Рим визнали найбільш засміченим з європейських столиць. Восени ми готель розберемо та вивеземо на сміттєспалювальний завод.

Ханс-Юрген Шульт раніше робив скульптури людей зі сміття. Найвідоміша його експозиція у Парижі з 1000 сміттєвих фігур. Кожну скульптуру він продає не менше як за 6 тис. євро.

Зараз ви читаєте новину «Готель побудують зі сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути