четвер, 21 січня 2010 19:34

Дмитро Видрін жив у готелі посеред пустелі

Автор: фото з сайту www.flightglobal.com
  Готель ”Бурж Аль Араб” збудували на штучному острові у Червоному морі, в Дубаї. Його висота — 320 метрів
Готель ”Бурж Аль Араб” збудували на штучному острові у Червоному морі, в Дубаї. Його висота — 320 метрів

— Найекстремальніший готель, де я жив, був в африканській пустелі Калахарі, в Намібії. Це було на початку 1990-х. Готель стояв біля алмазних копалень, — розповідає 60-річний Дмитро Видрін, заступник секретаря Ради нацбезпеки й оборони.

— Нам дозволяли добувати камінці. Мало хто їх знаходив. Удень було спекотно, більше 35 градусів. Дув сильний вітер. Ми загорталися у мокрі простирадла. Інакше мали б тепловий удар. Аби заснути, випивали по півпляшки рому.

Інший незвичний готель, у якому я зупинявся, був у центрі Нью-Йорка — "Парк Отель". Я мусив їсти в бібліотеці, бо там не було ресторану. Будівля мала щілини у стінах, маленькі номери. При тому готель вважають одним із найпрестижніших на східному узбережжі США.

 За рейтингом агентства "Ройтерс", один з найекстремальніших готелів світу стоїть у шведському місті Юккас"ярві. Будівлю на 30 кімнат спорудили з льодових брил. Щоосені її відбудовують наново. Крижані ліжка накривають оленячими шкурами. Туристи сплять одягнені. Температура в приміщенні -2°С. У сезон, від листопада до травня, вільних номерів не буває.

Найвищий 320-метровий готель "Бурж Аль Араб" збудували на штучному острові у Червоному морі, в Дубаї. Поряд, на глибині 5 метрів, працює ресторан. Має скляні стіни. Туристів туди підвозить підводний човен. Через ілюмінатор можна роздивитися морське дно.

Туристи сплять одягнені. Поряд, на глибині п"ять метрів, працює ресторан

— Готують там тільки морепродукти, — розповідає Олексій Самойлов із Києва, 25 років. Він зупинявся у тому готелі п"ять років тому. — Більшість клієнтів — європейці. Номер коштує приблизно 4 тисячі доларів за три дні. Там є власний парк найдорожчих автомобілів, якими можна користуватися безкоштовно.

Українські туроператори з такими закладами не працюють. Бо на них немає попиту.

— Найдорожчий номер коштує 2 тисячі доларів за кілька днів, — каже менеджер із продажу Ганна Бондар, 35 років. — Це грецький готель на чотири зірки. Дорогий, бо стоїть у центрі Афін.

Президентські апартаменти в київському "Інтерконтиненталі" коштують 14,5 тис. євро за ніч.

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Видрін жив у готелі посеред пустелі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути