Ексклюзиви
вівторок, 04 квітня 2017 05:40

Блогер-мандрівник заробляє 100 тисяч доларів на місяць

Автор: фото з сайта johnny-ward.businessinsider.com
  Ірландець Джонні Ворд 10 років мандрує світом. Подорожні нотатки викладає в інтернеті. Має п'ять мільйонів підписників
Ірландець Джонні Ворд 10 років мандрує світом. Подорожні нотатки викладає в інтернеті. Має п'ять мільйонів підписників

— Мандрую та розповідаю про це в інтернеті. Заробляю сотні тисячі доларів, — каже ірландець 32-річний Джонні Ворд. Він викладає розповіді про подорожі в соц­мережах. За 10 років зібрав на рахунку понад $1,5 млн.

Джонні Ворд в університеті вивчився на інженера автоматизованих систем виробництва.

— Зрозумів, що сидіти в офісі з 9:00 до 17:00 — не для мене, — розповідає Джонні. — З дитинства хотів подорожувати. Щоб не втратити мрію, звільнився з роботи. Наступного дня взяв квитки на літак. Відтоді постійно їжджу. Подорожні нотатки викладаю в інтернет. Спочатку мій блог читали кілька тисяч людей. Зараз число підписників перевалило за п'ять мільйонів. Коли блог тільки ставав популярний, заробляв по 30 тисяч доларів на місяць. Тепер можу отримати 100 тисяч.

Росіянин 33-річний Ілля Варламов веде блог із 2009-го. Спочатку за розміщення постів йому платили 30 тис. руб. — близько 14 тис. грн. Тепер бере за це 200 тис. руб. — майже 94 тис. грн.

— Писать нужно только то, что интересно тебе самому, — каже Варламов. — Праця блогера важка. Друзі ввечері йдуть на пиво, а я розбираю фотографії для публікації. Перші роки не мав прибутку. Коли мій блог зібрав кілька тисяч підписників, почали пропонувати розмістити рекламні блоги за гроші. Таких за вісім років написав понад 300.

Столичний блогер 33-річний Антон Ходза за вісім років зібрав 36 тис. підписників. Щодня виставляє 20–30 постів у "Фейсбуку".

— Мені пропонують 2–2,5 тисячі гривень за пост, це стандартна такса в Києві. Але за гроші робити це нецікаво, намагаюсь уникати. Зі своїми підписниками щодня сварюся. Обов'язково в коментарі прийде людина, що хамить, матюкається. У 2014–2015 роках часто сварився з ватніками. Через них мене банили разів шість (адміністрація "Фейсбуку" після скарг користувачів закриває доступ до сторінки на деякий час. — ГПУ).

У своїх блогах часто кепкує над політиками.

Зараз ви читаєте новину «Блогер-мандрівник заробляє 100 тисяч доларів на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути