Ексклюзиви
субота, 29 грудня 2012 16:00
Тетяна Іваночко
Тетяна Іваночко
Тетяна Іваночко

"Любов" крізь сон

– Таню, ну не спи, ти ж обіцяла! – днями ходила з другом на "Гобіта".

Він – фанат легендарного фентезі, чекав на цей фільм 10 років. Я не те що не уявляла, яка різниця між орками й гобітами, – не підозрювала, що такі бувають. Дивимося в найкращому 3D-кінотеатрі. Але вже північ, я втомлена, а крісло таке зручне.

"Під час перегляду яких не заснула", – заготувала колись відповідь на запитання про улюблені фільми. Так от – я помилялася.

У київській опері проспала сере­дину чудової німої комедії Миколи Шпиковського "Шкурник", яка відкривала фестиваль "Молодість".

Чоловік так любить жінку, що вбиває її

Цьогоріч молодша сестра стала студенткою. Вирішила потроху привчати її до високого. Серед кіно­афіш найдостойніше виглядав переможець Венеційського фестивалю – "Фауст" Олександра Сокурова. Пам'ятаю хіба першу бридку сцену – розтин трупа й чоловічі геніталії крупним планом.

На Одеський фестиваль їхала заради "Любові" Міхаеля Ганеке. "­Золота пальмова гілка" Канн, ще купа нагород. Руки трусилися, як уявляла, що скоро його побачу.

Задрімали на "Любові" разом із подругою. Дивилися в останній день фестивалю, перед церемонією закриття, у вечірніх сукнях і макіяжі. Той тиждень прожили у режимі: підйом о 7.00, кілька фільмів, інтерв'ю, відписати статтю до півночі, й на вечірку – до четвертої. для нашого розбещеного покоління варто удосконалити кінотеатри: щоб на кріслі була кнопочка, яку натискаєш – і тобі несуть каву.

"Любов" показували мовою оригіналу. Французької я не знаю. Але коли спала, снився фільм і здавалося, що все розумію. Тим паче, вже стільки читала про історію літньої пари, де чоловік так любить жінку, що вбиває її. Аби тільки та не страждала. ­Після інсульту не може рухатися й переживає страшний біль.

Це був найкращий фільм року, і спалося на ньому найсолодше.

Зараз ви читаєте новину «"Любов" крізь сон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути