Ексклюзиви
вівторок, 13 грудня 2011 20:15

У Києві показали сучасну дитячу моду: писанки, ручна вишивка, льон
26

Фото: ФОТО: Ольга Каменєва

12 грудня у столичному театрі юного глядача відбувся фестиваль авторських колекцій національного одягу "Традиції, сучасність, майбутнє". Свої колекції показували більше 20 дизайнерів.

Першими на сцену вийшли всі учасники фестивалю. В центрі стояла донька Марини Кінах Софія разом з її онуками - Євгенією і Марією.

"Це — мій улюблений фестиваль. Багато років тому я познайомилася з директором дитячої студії "Стиль і мода" Галиною Уваркіною. Якось вона мені сказала: "Весь час проходять покази дорослої моди. А в нас стільки дітей, і вони теж хочуть бути гарними. Відтоді пройшло 10 років. Весь цей час ми проводимо цей фестиваль двічі на рік. До показів залучаємо молодих дизайнерів. Вони представляють дивовижно красивий дитячий одяг", - розповіла президент фестивалю Марина Кінах.

Перше місце в номінації "Етностиль" посіла харків'янка Юлія Малеванчик. ЇЇ колекції називалася "Українська писанка".

"Писанка завжди була для мене чудом, яке приємно тримати в руках. Вирішила пофантазувати і спробувати одягати писанку. Над колекцією працювала півроку. Два місяці витратила на створення ескізів та образів, решту часу виготовляла вбрання", - розповіла Юлія Малеванчик.

Її колекція — це 4 комплекти із жакетів, спідниць, суконь та болеро. За формою вони нагадують писанку. Взуття вона теж оздобила яйцями. Розмістила їх на підборах.

Киянка Катерина Бут представила колекцію "Маки". Сукні, спідниці та піджаки шила з льону і котону. Оздоблювала їх ручною вишивкою стрічками.

"Колекцію створила за 2 місяці. Найдовше працювала над вишивкою. Один мак вишивала 3 ночі", - поділилася дизайнерка.

Зараз ви читаєте новину «У Києві показали сучасну дитячу моду: писанки, ручна вишивка, льон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути