четвер, 08 грудня 2011 06:45

В Америці щорічно вагітніють близько 750 тисяч підлітків

Автор: малюнок: Володимир Казаневський
 

Юрба покупців в універмазі "Мейсіз" в Нью-Йорку вивела мене до секції підліткової білизни. І тут звернула увагу на бюстгальтери моделі "пуш-ап". Їхній дизайн створює ілюзію глибокого декольте. Нічого не маю проти гарної білизни, але чи ви купили б такий бюстгальтер своїй неповнолітній доньці?

Кілька тижнів тому журнал "Воґ" надрукував фото моделі Тілейн Ліни-Рози Блондо. Лялькової зовнішності дівчинка з професійним макіяжем, у золотистій сукні, босоніжках-стілетто мала примголомшливо сексуальний вигляд. Але зверніть увагу — їй лише 10 років. В американських ЗМІ одразу почалася запекла суперечка — чи виправдано експлуатувати дитячу привабливість для суто дорослої теми.

Найбільші американські універмаги пропонують дівчатам-підліткам величезний асортимент мікроскопічних мереживних трусиків-стрінгів. Один відомий магазин підліткового одягу нещодавно випустив лінію "пуш-ап" бюстгальтерів, що "додають два розміри". Чи 13-річна дівчинка справді потребує бюстгальтер з такими "додатками"?

Варто зауважити, що рівень підліткової вагітності у Сполучених Штатах — найвищий серед розвинених країн. Кожна десята вагітність припадає на дівчат віком від 15 до 19 років. Тобто щорічно вагітніють близько 750 тисяч підлітків. Цей показник вдвічі вищий, ніж у Великій Британії чи Канаді, та у вісім разів більший, ніж в Японії чи Голландії. Американський Центр з контролю та профілактики захворювань стурбовано повідомив 2007 року, що рівень вагітності підлітків почав збільшуватися на 3 відсотки щороку. І це на тлі того, що США підтримують розвиток позитивного іміджу та самооцінки в дівчаток на основі кар'єрних та освітніх досягнень.

Підліткам притаманно протестувати і вдягатися провокаційно. Однак значну роль у формуванні смаків грає маркетинг. Так, на площі Таймс Сквер є величезні постери з фотографіями дуже юних моделей. Вони рекламують лінію білизни, що недавно вважали суто "дорослою". Інша відома фірма випускає "трикутну майку-бікіні" для дівчаток від 7 років.

Америко, ти надсилаєш дівчаткам змішані повідомлення. З одного боку, говориш, що треба мати позитивний імідж і любити себе такою, як є. З другого, рекомендуєш їм "бойфренд пуш-ап бюстгальтер" і журнали зі статтями "176 способів бути популярною серед хлопців".

Зараз ви читаєте новину «В Америці щорічно вагітніють близько 750 тисяч підлітків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути