Ексклюзиви
середа, 25 травня 2011 03:00

"Тут знають лише Шевченка"

Автор: фото з архіву дениса Ситника
  Денис Ситник має контракт з ісландським клубом ”Вестманнаяр” до кінця цього року
Денис Ситник має контракт з ісландським клубом ”Вестманнаяр” до кінця цього року

На початку травня стартував новий футбольний сезон в Ісландії. У першості беруть участь 12 команд. За одну з них, "Вестманнаяр", виступає український нападаючий Денис Ситник, 24 роки. В ісландській прем'єр-лізі футболіст дебютував 11 травня 2010 року. Провів 17 матчів, забив шість м'ячів, став бронзовим призером чемпіонату-2010.

В Україні киянин Денис виступав за луганський "Комунальник" і "Гірник-спорт" із Комсомольська на Полтавщині. З "Комунальником" у сезоні-2007/08 виграв другу лігу.

— Річницю перебування в клубі не відзначав, тому що того дня була гра і зараз просто не до цього. Наш календар дуже напружений, ігри кожні чотири дні, — каже Ситник "ГПУ". — У перший рік труднощі виникали насамперед у зв'язку зі змінами. Важко було опинитися у чужій країні самому, без близьких мені людей та належного знання англійської. Якщо говорити про футбольні труднощі, то це перш за все стиль ісландського футболу — грубий, брудний. До того ж рефері не завжди це помічають або не хочуть помічати.

Як ви опинилися в Ісландії?

— Мій агент запропонував приїхати на перегляд у команду з вищої ліги Ісландії. Хоча про ісландський чемпіонат я нічого не знав, та погодився поїхати, оскільки бажання грати в Україні не було. Контракт розрахований на два роки, тобто до кінця цього сезону.

Минулий сезон команда завершила на третьому місці. Яка мета на цей рік?

— Цього року клуб ставить перед собою завдання бути серед лідерів, показувати хороший футбол і гідно виступити в єврокубках.

Минулого сезону наша команда грала в технічний, атакувальний футбол. Цього разу тренери вирішили зробити ставку на силову гру.

Моя позиція на полі залежить від тактики команди. Важко говорити з приводу минулого і цього сезону одночасно, адже тоді ми грали в зовсім інший футбол.

Минулого сезону за гру ми могли змінити тактику кілька разів,граючи в два або в три нападаючих. Тренер залучав мене і в центрі нападу, і на фланзі. Цього сезону граємо з одним форвардом таранного типу.

Під цю модель я не підходжу. Було дуже дивно опинитися на лаві запасних, ураховуючи той факт, що всі передсезонні ігри я був основним нападаючим і досить добре відіграв усі матчі. Коли розпочався сезон, то після першої гри все змінилося кардинально. Змінили тактику, тренувальний процес під силовий стиль.

Ісландську мову вивчили?

— Навіть не намагався. Другий тренер нашої команди серб, він в Ісландії вже п'ять років і досі нічого не розуміє ісландською. В Ісландії всі знають англійську. Її вивчають у школах як другу рідну.

Ісландська "молодіжка" успішно подолала відбірковий етап до Євро-2011 й вийшла до фінальної частини турніру. На що ця команда може розраховувати там?

— В Ісландії багато хороших молодих футболістів, які грають і вдома, і в інших чемпіонатах. Тому я не дивуюся успіхові молодіжної збірної. Група у них прохідна — Данія, Швейцарія, Білорусь. Думаю, що Ісландія може здивувати всіх на цьому Євро-2011.

Що ісландці знають про Україну?

— Тут знають лише Андрія Шевченка.

Зараз ви читаєте новину «"Тут знають лише Шевченка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути