середа, 01 жовтня 2008 19:32

За спортивні новини доведеться платити

Нещодавно із загальнодоступного телевізійного ефіру зник "Мегаспорт" — єдиний вітчизняний спортивний канал. І не було б у цьому нічого страшного. Нехай наші глядачі платять як за кордоном за право дивитися популярні спортивні змагання. Але ж "Мегаспорт" був єдиним, де кілька разів на день можна було побачити спортивні новини.

Скажете, що вони є на всіх популярних каналах? Не знаю. Якщо вважати спортивними новинами кілька сюжетів із закордонної стрічки новин, плюс один — про футбол і кілька усних повідомлень диктора, то, напевно, спортивні новини на телебаченні таки є. Та чи дізнаєтеся ви із тих новин про чемпіонат України із волейболу, ігри якого проходять кожен тиждень? Щоб сьогодні ввечері повідомили, як, хто і з ким зіграв у волейбол у Сумах, Черкасах, Харкові. Чи в гандбол, чи у водне поло.

Зате в коротких хвилинах "спортивних" новин чи не щодня знаходиться місце для повідомлень про змагання, які не цікаві нікому, крім їх учасників. Як вони на екрани потрапляють, зрозуміло.

Я не проти того, щоб багаті люди платили гроші за телевізійні повідомлення про оплачені ними змагання. У кошторисах багатьох відомчих турнірів, які пропонується оплатити спонсорам, закладаються витрати на телеповідомлення. І спонсор платить. Він хоче, щоб про турнір, за проведення якого він віддав свої гроші, дізнався хтось іще, окрім не надто високого класу учасників і спритних організаторів.

Нехай показують стрибки пузатих банкірів і називають їх спортом

Та це все не зовсім спорт. Спорт — це популярні види змагань, які в нас масово розвивають, зокрема за державний кошт. Цими видами керують визнані у світі національні федерації, які входять до програми Олімпійських ігор. Гімнастика, легка атлетика, плавання, волейбол, велоспорт тощо.

Коли ви останній раз бачили по телевізору змагання із цих видів спорту в Україні? Чи хоча б повідомлення? Комерційні турніри наших підприємливих екс-чемпіонок із гімнастики не враховуються. Їх показують, бо за це платять гроші, а про офіційний чемпіонат із гімнастики далеко не в кожній спортивній газеті прочитаєш.

На щастя, з"явилися в нас спортивні телеканали. А на них — спортивні новини, де хоча б побіжно, хоча б похапцем скажуть, як сьогодні зіграли в баскетбол не Чикаго та Вашингтон, а Одеса, Дніпропетровськ, Луганськ і ще багато міст і містечок, де, на щастя, ще проходять офіційні спортивні змагання. Ось тільки не знає про них практично ніхто. Бо платити жадібному телебаченню немає чим. Та й не треба. Нехай показують стрибки пузатих банкірів і називають їх спортом.

А мені доведеться піти й заплатити за ті спортивні канали. Бо треба спортивні новини по телевізору, а не те, що в нас ними називають.

Зараз ви читаєте новину «За спортивні новини доведеться платити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути