четвер, 06 вересня 2007 15:32

Воронін діятиме з глибини атаки, Гладкий — на вістрі

Футбольна збірна України у найближчих двох матчах відбірного турніру чемпіонату Європи гратиме без Несмачного, Михалика та Воробея. Заслужений тренер України Анатолій Заяєв, 75 років, найболючішою вважає втрату Несмачного.

— Ми всі звикли до проблем із правим захисником, забуваючи, що на лівий фланг оборони Блохін завжди мав тільки одну кандидатуру — Несмачного, — пояснює експерт "ГПУ". — Навіть якщо Андрій втрачав місце в основному складі клубу, за збірну він виступав регулярно та безальтернативно. Швидше за все, Несмачного замінить Шевчук. За ігровими характеристиками вони схожі, але, по-перше, у Шевчука менше досвіду, по-друге, він сидить на лаві запасних "Шахтаря". Шкода, що у збірній зараз немає гравця калібру Косовського, який міг закрити фланг. Словом, на часті залучення флангових оборонців до атаки розраховувати не варто.

Чи може Блохін перевести Свідерського на лівий фланг?

— Не думаю. Це не його позиція, і не настільки універсальний цей виконавець.

Хто зіграє в центрі захисту?

— Русол та Кучер. З Узбекистаном вони зіграли не без помилок, але Чигринський зараз узагалі без них жодного матчу не проводить. Єзерський закриватиме зону правого захисника.

Ким замінити Михалика?

— Шелаєвим, наприклад. Тимощук гратиме точно. Це два опорних. Якщо Блохін вирішить грати спочатку обережно, до них може додатися ще один "хвилеріз" — Олександр Грицай. Але, думаю, у Тбілісі українці одразу працюватимуть на конструктив. Тому вийде Калиниченко. Менш імовірно — Ротань. Місце Гусєва на правому фланзі — без варіантів.

Напад зможе обійтися без Андрія Шевченка?

— Мабуть, капітан у Тбілісі таки не зіграє. По-перше, Андрій у вівторок відіграв вісімдесят хвилин у благодійному матчі. Якби Блохін розраховував на нього в суботу, нізащо не дозволив би Шеві стільки бігати навіть у виставковому поєдинку. По-друге, у середу Україні грати проти Італії. Там Шева потрібніший. А два матчі він може і не витягти — у "Челсі" ж не грає. Не сумніваюся: проти Італії Шева викладеться і для збірної, і для клубного тренера Жозе Моурінью. А з Грузією треба робити ставку на пару Воронін—Гладкий. Ліверпулець діятиме з глибини, а найкращий бомбардир українського чемпіонату перебуватиме на вістрі атаки.

Як може розвиватися матч у Тбілісі?

— Зовсім не впевнений, що грузини відсиджуватимуться в обороні. Втрачати їм нічого, а грати для задоволення глядачів ці хлопці уміють. У такому разі наш шанс — контратаки. Якщо ж грузини сидітимуть в обороні, почнеться нуднувата позиційна боротьба. Думаю, ми переможемо — 1:0.


Андрій Шевченко не зіграє в Тбілісі

Збірній України у чергових матчах відбірного турніру проти Грузії (8 вересня, Тбілісі) та Італії (12 вересня, Київ) не зможуть допомогти травмовані захисник Несмачний, півзахисник Михалик та нападаючий Воробей. Незначні ушкодження мають півзахисники Калиниченко, Гусєв та Ротань. Тому головний тренер національної збірної України Олег Блохін, 54 роки, терміново викликав до своєї команди захисника "Шахтаря" В"ячеслава Шевчука.
На прес-конференції Блохін має роздратований вигляд. Звинувачує журналістів.
— Ви постійно нав"язуєте мені склад, тактику, — каже він. — Перекручуєте слова. Зараз до збірної я викликав Чигринського. Ми ж від нього остаточно не відмовлялися. Трохи гірше він став грати — знизив вимоги. Не може грати у парі з Русолом. А в дуеті з Кучером або Єзерським — цілком.
Капітан збірної Андрій Шевченко в матчі з Грузією може не зіграти.
— Я не знаю його стан, — пояснює Блохін. — За "Челсі" Шева поки що не грає. Не дивуйтеся, якщо він у Тбілісі не вийде на поле.
22 серпня італійці на виїзді програли товариський матч угорцям — 1:3. Блохін поєдинок ще не переглядав.
— Проблем зі своєю грою ще вистачає, — зауважує тренер. — Нещодавно дивилися касету з матчем Франція — Україна. 55 хвилин ми грали нормально. Потім команда "стала". Якщо таке трапиться у вересні, шансів на вихід до фінальної частини Євро-2008 не буде. Ми не лише Італію та Францію не подолаємо, а і Грузію з Шотландією.
Наприкінці прес-конференції Блохін розслабився. Його запитують, як він налаштовуватиме підопічних на найближчі матчі.
— Скипидару в лікаря попрошу, — каже. — А відверто кажучи, навіть не знаю. Головне — виграти у Грузії та Італії хоча б півм"яча.

Зараз ви читаєте новину «Воронін діятиме з глибини атаки, Гладкий — на вістрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути