понеділок, 25 травня 2009 18:08

"Вольфсбург" уперше виграв чемпіонат Німеччини

Чемпіоном Німеччини уперше в своїй історії став "Вольфсбург". Команда, яка представляє концерн "Фольксваґен" і створена 1938 року, в останньому турі перемогла "Вердер" — 5:1. Найкращим бомбардиром першості став бразилець Графіте — 28 м"ячів. У його партнера по команді боснійця Джеко — 26. Тобто удвох вони забили 54 голи, встановивши рекорд для дуетів. Попереднє досягнення належало баварській парі  Мюллер — Хенесс. У чемпіонаті 1972/73 вони забили 53 м"ячі. Графіте, ймовірно, влітку перейде до "Баварії", а Джеко — до "Челсі".

"Баварія", яку з 1 липня очолить  нідерландський фахівець Луї ван ґаал, обіграла "Штутгарт" 2:1, посіла друге місце й здобула путівку в груповий турнір Ліги чемпіонів 2009/10. "Штутгарт" третій і змагатиметься в третій кваліфікації Ліги чемпіонів. "Герта", програвши на виїзді "Карлсруе" (0:4), туди пробитися не змогла. Андрій Воронін у Карлсруе зіграв другий тайм. Улітку, найімовірніше, він повернеться до "Ліверпуля".

Андрій Шевченко за "Мілан" не грав. Його команда поступилася вдома "Ромі" — 2:3. Матч став останнім для капітана "Мілана" Паоло Мальдіні на рідному стадіоні "Сан Сіро". Мальдіні дебютував за "Мілан" 20 січня 1985 року і зіграв 901 поєдинок за "червоно-чорних". 26 червня Паоло Мальдіні виповниться 41 рік.

У французькій першості "Бордо" перед заключним туром випереджає "Марсель" на три очки, але в останньому турі лідер першості гратиме проти "Канна", що бореться за виживання. Якщо "Бордо" програє, а "Марсель" удома обіграє "Ренн", то саме "Марсель" здобуде чемпіонство. Команди тоді матимуть рівний очковий показник, але за результатами особистих зустрічей перевага у "Марселя".

Зараз ви читаєте новину «"Вольфсбург" уперше виграв чемпіонат Німеччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути