середа, 28 грудня 2011 06:30

Відставку Кварцяного пов'язують із Коломойським

Автор: фото з сайта www.volynnews.com
  Віталій Кварцяний почав працювати у ”Волині” 27 років тому
Віталій Кварцяний почав працювати у ”Волині” 27 років тому

Керівництво луцької "Волині" в понеділок увечері відправило у відставку головного тренера команди Віталія Кварцяного, 58 років. Кварцяний, з деякими перервами, тренував луцький клуб з 1984 року.

Які можуть бути причини звільнення?

1. Результати після першої частини чемпіонату — 5%

"Волинь" програла останні чотири матчі у прем'єр-лізі та посідає 12-те місце. Команда традиційно сильно грає восени. Навесні її результати погіршуються, але навряд чи керівництво клубу врахувало цю обставину і зіграло на випередження.

2. Заява Кварцяного на прес-конференції у Харкові — 15%

"Волинь" програла "Металісту" — 1:3. По ходу зустрічі зі складу лучан вилучили двох футболістів. Гості не втримали ані перемогу, ані нічию. У післяматчевій розмові з журналістами Кварцяний жорстко "пройшовся" по суддях і пообіцяв розповісти механізм отримування ними хабарів. Згодом тренер позадкував і не назвав конкретних прізвищ корупціонерів. Відставку Кварцяного можна було пов'язати з тиском на клуб із боку Федерації футболу України. Мовляв, не приберете балакуна — вам же буде гірше в чемпіонаті. Але наше джерело з оточення "Волині" відкидає таку версію.

3. Бажання Коломойського — 80%

У червні інвестором "Волині", в якої були складні часи, став народний депутат Ігор Палиця. Насправді руку допомоги клубу простягнув Ігор Коломойський — той, хто звинуватив Кварцяного у "здачі" тієї гри у Харкові. Коломойський, за припущенням нашого джерела, міг дати вказівку усунути головного тренера від роботи з командою. Трохи раніше Кварцяний утратив посаду віце-президента і перестав бути головною фігурою у "Волині" щодо ведення трансферних операцій — ці обов'язки поклали на Юрія Савчука, віце-президента. Узимку Кварцяний хотів подивитися 15 нових футболістів. Йому відмовили.

Формально головним тренером "Волині" призначили Вадима Лазоренка, колишнього помічника Кварцяного. Кандидати на посаду наставника лучан — Олександр Заваров, Володимир Безсонов та В'ячеслав Грозний. Вони співпрацювали з Коломойським у "Дніпрі" й "Арсеналі".

Зараз ви читаєте новину «Відставку Кварцяного пов'язують із Коломойським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути