пʼятниця, 18 січня 2019 00:10

У "Динамо" гратиме нападаючий із чемпіонату Нідерландів

Київське "Динамо" купило в нідерландського "Віллем II" нападаючого 26-річного Франа Сола. Український клуб заплатив за це 3,5 млн євро — 111,7 млн грн. Угода розрахована на п'ять років. Сам футболіст отримуватиме мільйон євро на рік — 31,94 млн грн і буде найоплачуванішим гравцем клубу разом зі словенцем Бенжаміном Вербичем. Покращені фінансові умови стали головною причиною зацікавленості гравця в переході.

Сол — вихованець школи іспанського "Реала". Але там програв конкуренцію Альваро Мораті. Грав у першій іспанській лізі за "Ов'єдо" та "Луго". Пішов у підвищення до "Вільярреалу", але там пробитися до першої команди не зміг. 2016 року вирішив змінити Іспанію на Нідерланди, підписавши контракт на три роки з "Віллем II". Спочатку в нього не все виходило. Але цього сезону до переходу в "Динамо" боровся за звання найкращого бомбардира чемпіонату. За перше коло чемпіонату забив 13 м'ячів. Загалом — 49 у 79 матчах.

Фран ідеально підходить під сьогоднішній стиль "Динамо". Він уже сформований нападник, максимально націлений на ворота суперників, прекрасно грає головою, здатний діяти на випередження. Сол має непогану швидкість, одним дотиком може вразити ворота суперника, виконує багато чорнової роботи, намагається чіплятися за всі можливі м'ячі. Стійкий психологічно, здатний проявляти характер. Із недоліків — техніка, він неякісно працює з м'ячем. Тому і не проявився у Іспанії.

Зараз ви читаєте новину «У "Динамо" гратиме нападаючий із чемпіонату Нідерландів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути