пʼятниця, 22 червня 2018 00:25

Усик погодився провести фінальний бій у Москві

Автор: www.telegraf.com.ua
  Олександр Усик побореться за Кубок Мохаммеда Алі 21 липня
Олександр Усик побореться за Кубок Мохаммеда Алі 21 липня

Фінал Всесвітньої боксерської суперсерії у першій важкій вазі пройде 21 липня в Москві. За перший в історії Кубок Мухаммеда Алі та за звання абсолютного чемпіона світу позма­гаються українець 31-річний Олександр Усик і росіянин Мурат Гассієв, 24 роки. Кожен із суперників володіє двома чемпіонськими поясами.

Новина шокувала українських уболівальників. Враховуючи всі політичні і боксерські деталі, такий бій справедливо було б провести на нейтральній території. Тоді справді визначився б найсильніший на планеті боксер першої важкої ваги. Проте після тривалих переговорів російській стороні таки вдалося дотиснути організаторів суперсерії. І нас очікує не боксерська, а політична подія, в якій росіяни не мають права програти.

Якщо раніше фаворитом двобою вважали українця, то проведення бою у столиці Російської Федерації кардинально змінює ситуацію. Ще до стартового гонгу Усик дає Гассієву два-чотири очки фори. А враховуючи те, що нокаутувати осетина виглядає справою майже нереальною, йому доведеться переконливо вигравати переважну більшість раундів. Зробити це буде вкрай складно.

Минулого тижня Усик заявив, що готовий до бою в Москві у разі відповідного рішення організаторів суперсерії. І це могло стати додатковим аргументом росіян. Мовляв, українці не проти, чому ж ви в такому разі не хочете давати нам право проведення фіналу?

Тепер потрібно дочекатися коментарів команди Усика. Вона має розуміти: згода на бій у Москві дає керівникові країни-­агресора Путіну після Кубка світу з футболу ще одну подію планетарного масштабу. А це — чергова можливість продемонструвати світу свою "велич", інформаційно перекрити війну, утримання політв'язнів, порушення прав людини.

І така деталь. У разі більш-менш рівного бою і прогнозованої в такому разі перемоги Гассієва Усику, мабуть, не варто очікувати співчуття від українських уболівальників. Єдине, що виправдає у спортивному сенсі цей крок, — його перемога.

Зараз ви читаєте новину «Усик погодився провести фінальний бій у Москві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути