Ексклюзиви
понеділок, 17 грудня 2007 15:38

Українські гандболістки стали тринадцятими

У Франції закінчився чемпіонат світу з гандболу серед жінок. Вдруге поспіль турнір виграла російська збірна. У фінальному поєдинку команда Євгена Трефилова обіграла збірну Норвегії — 29:24 і взяла реванш за поразку в фіналі торішнього чемпіонату Європи. Третіми стали німкені, які обіграли румунок, — 36:35.

Українська збірна посіла 13-те місце і не змогла пробитися на Олімпійські ігри.

— До турніру я пообіцяв написати заяву про відставку, — каже "ГПУ" головний тренер збірної України Леонід Ратнер, 69 років. — Так і учинив: залишився б у збірній лише в тому випадку, якби команда посіла місце не нижче сьомого.

Запитую фахівця про причини невдалого виступу.

— У гандболі я вже більш ніж 50 років, але не пригадую такої епідемії травм, що спіткала нас напередодні турніру, — відповідає Ратнер. — Не поїхали до Франції Вергелюк, Шимкуте, Подпалова, уже в першому матчі важкої травми зазнала Сакада.   "Зліпити" команду більш-менш вдалося, але нас відверто "вбивали" судді. У матчі з Кореєю на останній хвилині відібрали м"яч начебто за пасивну гру. Слабко відіграли лідери — Олена Радченко, голкіпер Тетяна Ворожцова. Але, думаю, перспектива у цієї команди є. Якісь напрацювання я після себе залишив, а чи скористається ними наступник — це вже питання до нього.

31-річна розігруюча Оксана Сакада після зіткнення з німкенею Штефані Мейбек опинилася в лікарні.

— У мене зламалися три хребтові хрящі, — розповідає гандболістка "ГПУ". — П"ять днів лежала у французькій лікарні, потім мене транспортували до України. Добре, що організатори-французи поставилися по-людськи. Замовили шість місць в літаку, супроводжували аж до квартири в Броварах. Лікуюся за свій рахунок, хоча гандбольна федерація обіцяє компенсувати витрати. Не знаю навіть, чи продовжуватиму кар"єру: мріяла зіграти на Олімпіаді. Але 2004-го не поїхала на Ігри, бо взяла декретну відпустку, а наступного року ми на Олімпіаді не гратимемо. Тож сенсу продовжувати виступи не бачу. І чоловік (гандбольний арбітр Валентин Вахула. — "ГПУ") умовляє залишити спорт.

Зараз ви читаєте новину «Українські гандболістки стали тринадцятими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути