середа, 20 жовтня 2010 06:58

"Тенісний тренер переїхав у інше місто, тому я пішов у легку атлетику"

"Тенісний тренер переїхав у інше місто, тому я пішов у легку атлетику"

Легкоатлет 23-річний Станіслав Мельников на чемпіонаті Європи здобув бронзову медаль із бігу на 400 м із бар'єрами. Проте цей старт став останнім для нього 2010 року. Замість участі у змаганнях на Стаса чекали операція з видалення апендициту та відновлювальний період.

— Зараз на зборі в Євпаторії. Потроху втягуюся в роботу, — розповідає Станіслав "ГПУ". — Хоча пройшло півтора місяця, але ще важкувато. Впала витривалість.


Ваша медаль континентальної першості була досить прогнозованою, але навколо чомусь заговорили про несподіванку. Невже й справді не очікували?

— За результатами сезону припускали, що нагорода може бути. Проте особливо нічого не планували. Бар'єри — дуже підступна річ. Особливо коли мова йде про міжнародні старти. Був свідком того, як люди з третім-четвертим результатом навіть не потрапляли до півфіналу. Тому краще сказати, що не претендуєш на нагороду, ніж ходити й кричати, що виграєш, і залишитися ні з чим.


На відміну від 2009-го, ви зуміли підійти на піку форми до головних стартів. Внесли зміни у процес підготовки?

— Особливо нічого не змінювали. Вся проблема в голові. Перший старт ні на що не впливає, ти виходиш із вільними думками. А головне якраз — не затискатися. А на чемпіонаті Європи, командному чемпіонаті вже давить відповідальність.


Пам'ятаєте, коли почали бігати бар'єри?

— Точно навіть не пригадаю, коли прийшов у легку атлетику. Раніше займався тенісом. Але  тренер переїхав у інше місто. Та й вид спорту — дорогий. Батькам було б складно потягнути. Тому я й закінчив. Оскільки вони колишні легкоатлети, то відвели й мене на стадіон, щоб не сидів без діла.


Продовжуєте тренуватися в Одесі?

— Так. Хоча умови там жахливі. Доріжкам по 30 років. Після дощу вони здуваються. Здутий кусок тоді вирізують, а на його місце заливають смолу. З бар'єрами теж не просто. Спеціальних закріпок немає, й ми підпираємо їх гвіздками. Манеж у нас маленький, там дуже круті віражі — спринт особливо не побігаєш. Коли йде дощ, дах протікає, ми банки підставляємо.


Намагаєтеся частіше виїжджати на збори?

— Під час підготовки до основних стартів намагаємося їхати в Ялту, там хороший стадіон "Авангард". Зимою спринт не бігаємо. А на відрізках 400 або 600 метрів швидкість нижча, тому віражі не є великою проблемою.

Зараз ви читаєте новину «"Тенісний тренер переїхав у інше місто, тому я пішов у легку атлетику"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути