пʼятниця, 22 вересня 2017 00:05

Шевченко налаштував проти себе вболівальників

У вівторок головний тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко оголосив список із семи легіо­нерів, які готуватимуться до вирішальних матчів кваліфікаційного турніру Кубка світу-2018. Серед них колишній захисник донецького "Шахтаря" Олександр Кучер, який улітку перейшов до турецького "Кайсеріспора". Цим рішенням Шевченко налаштував проти себе українських уболівальників.

Кучеру в жовтні буде 35 років. Він припускався достатньо грубих помилок у матчах за збірну, а в останньому поєдинку за клуб "привіз" пенальті у свої ворота.

Олександр ладен керувати обороною — те, на що не здатні Хачеріді та Ракицький. Але за своєю футбольною "освітою" це захисник старомодний, тому головний тренер "Шахтаря" відмовився від нього.

Вирішальний матч українці проведуть проти Хорватії. Тамтешні гравці — технічні та різкі, рухають м'яч і рухаються самі. Як їм може протистояти гравець із запізнілою реакцією?

Не знаю, чи відоме Шевченкові прізвище Пластун — колишній захисник "Карпат", грає за болгарський "Лудогорець". Бо прикро запам'яталася одна прес-конференція нашого тренера, під час якої його запитали про Костевича. Шевченко мусив проконсультуватися у прес-аташе на предмет довідки про лівого оборонця, який грає в Польщі.

Якщо не станеться надзвичайних обставин, проти Хорватії гратимуть Ракицький і Хачеріді. Це заспокоює. Проблема в тому, що від Кучера вже мали відмовитися принципово, подякувати за хороші, і не зовсім, матчі, побажати удачі. Він не молодшає і навіть не грає в "Шахтарі", щоб можна було якось виправдати виклик. А авторитетом у роздягальні здатний стати Ротань, який показує клас і на полі.

Шевченко несе відповідальність за результат збірної. Але жодного разу не озвучували її межі. Чи можна розуміти, що тренер піде у відставку, якщо не посяде одне з двох перших місць у групі? Чи в нього карт-бланш на наступний відбірковий цикл? Якщо так, до чого тут 35-річний Кучер?

Зараз ви читаєте новину «Шевченко налаштував проти себе вболівальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути