четвер, 25 червня 2020 05:36

"Шевченко добре підготувався до тренерської роботи"

Автор: spartakworld.ru
  Олександр Старков вивів збірну Латвії до фінальної частини Євро-2004. Згодом працював у московському ”Спартаку”
Олександр Старков вивів збірну Латвії до фінальної частини Євро-2004. Згодом працював у московському ”Спартаку”

64-річний Олександр Старков, футбольний тренер з Латвії — єдиний, хто грав зі збірною своєї країни у фінальній частині Євро. ­2004-го Латвія сенсаційно пробилася до 16 найкращих збірних континенту. Саме стільки команд тоді розігрували чемпіонський титул.

Стежите за українським футболом?

— Люблю футбол, грав у нього, був тренером тривалий час. Я весь у футболі. Намагаюся стежити за подіями. Не можу сказати, що український футбол для мене пріоритетний, але я в курсі справ.

Особлива увага — збірній України. Її тренує Андрій ­Шевченко — його у футбольному світі знають усі. Дуже йому ­симпатизую і радий за результати.

Чому у Шевченка виходить?

— Чому людина досягає успіху в житті? Бо має інтелект. Завжди був вимогливий до себе. Ці риси дозволяють вдосконалюватися. Ставши тренером, Шевченко багато вивчив. Помітно, що добре підготувався до цієї роботи.

Євро-2004. 16 учасників. І головна сенсація — Латвія. Як так сталося?

— У кожної команди, особливо збірної, є свій пік. Багато з них можуть пропустити його через низку причин, а ми використали таку можливість. 2004 року був наш час. Ми вхопилися за свій шанс.

Має зростися певна вертикаль по часу для успіху — тренер, президент, гравці. Вдалося використати ці обставини. Після Євро-2004 команда була на хорошому рахунку ще декілька років.

У нас за всю історію вісім футболістів провели понад 100 матчів за національну команду. Вони вигравали конкуренцію, були стабільні. Завдяки цьому можна було тримати рівень збірної.

Маріс Верпаковскіс грав у київському "Динамо". Наскільки він там реалізувався?

— Мені важко сказати. Я з Марісом працював два-три роки. Йому був потрібен час, щоб влитися в нову команду. Мав характер, потенціал. Для Латвії він — один із найсильніших. Маріс провів більш як 100 матчів за збірну, забив понад 30 м'ячів. Виходить, що робив це у кожній третій грі. Це хороший показник для футболіста збірної Латвії. Він багато давав клубу та збірній.

Віктор Скрипник добре працює в "Зорі". Минулого сезону тренував у Латвії "Ригу" і став чемпіоном. Які в нього перспективи?

— Фахівець має німецький тренерський досвід, футбольний інтелект на високому рівні.

"Рига" — клуб, де часто змінюється наставник. Скрипник прийшов у команду під час сезону та зробив її чемпіоном. Це солідний і серйозний фахівець.

Зараз ви читаєте новину «"Шевченко добре підготувався до тренерської роботи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути