вівторок, 18 травня 2010 10:02

Сергій Дзінзірук захистив титул чемпіона світу

У ніч на суботу в передмісті Лос-Анджелеса українець 34-річний Сергій Дзінзірук (37 перемог, 23 нокаути, 0 поразок, 0 нічиїх) переміг технічним нокаутом у 10-му раунді австралійця Девіда Доусона, 32 роки (34 перемоги, 24 нокаути, 2 поразки, 0 нічиїх). На кону стояв титул чемпіона світу за версією WBO у вазі до 69,8 кг, яким з грудня 2005 року володіє броварчанин. Це шостий успішний захист свого титулу Дзінзіруком.

Поєдинок проти Доусона став дебютом українця у США. Його транслював телеканал Шоутайм.

Це був його перший бій в Америці

Із першого раунду український шульга контролював хід поєдинку своїм правим джебом. Ефективним був його лівий боковий по тулубу. З кожним раундом один із найкращих технічних українських боксерів збільшував свою перевагу. А от його суперник на прізвисько Скеля демонстрував неабияку стійкість — він мужньо витримував усі удари. Натомість самому Доусону майже нічого не вдавалося організувати в атаці. Кожну його спробу Дзінзірук провалював або перехоплював. Починаючи з п"ятого-шостого раундів, австралієць відчутно уповільнився. Відтак перевага Сергія стала тотальною. Якщо на початку поєдинку він діяв здебільшого одиночними і двійками, то потім раз за разом проводив серії і комбінації. Все частіше у броварчанина проходили силові удари. У 10-му раунді бій набув характеру одностороннього побиття. Після чергових пропущених Доусоном ударів рефері Хосе Кобіан зупинив поєдинок, зафіксувавши перемогу Сергія на 2-й хв. 12-й с 10-го раунду.

Дзінзірук, який не виходив у ринг півтора року, не показав ознак "іржавості". Він добре відчував дистанцію, мало пропускав, діяв технічно і ефективно.

— Я задоволений своєю роботою, особливо після такої довгої перерви, — заявив Сергій після бою. — Хотів сподобатися американським уболівальникам. Гадаю, мені це вдалося. Тепер я хочу зустрітися з іншими чемпіонами світу у своїй вазі і об"єднати титули.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Дзінзірук захистив титул чемпіона світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути