вівторок, 18 грудня 2018 00:25

"Шахтареві" бракує кваліфікованих гравців

"Шахтар" був слабший за "Ліон". Останній мав чотири-п'ять гарних моментів біля воріт П'ятова. В той час "Шахтар" майже нічого не створив біля воріт суперника. За грою гості мали більшу перевагу та всі шанси перемогти.

Третє місце — це максимальний результат "Шахтаря" в цій Лізі чемпіонів. "Гірникам" навіть пощастило. Якби не вилучення в попередній грі проти "Гоффенхайму" форварда Салаї, навряд чи підопічні Фонсеки привезли з Німеччини бодай нічию.

"Шахтареві" не вистачає кваліфікованих гравців. Найкращі футболісти в атаці. Багато в чому гра залежить від Тайсона, Ісмаїлі й Марлоса. Причому останній перебуває не в найкращій формі. Оборона за класом гравців слабша за атаку: в шести матчах пропустили 16 м'ячів. За такого дисбалансу важко буде розраховувати на серйозні результати в такому сильному турнірі, як Ліга чемпіонів. Узимку треба працювати над підсиленням захисту.

Чекав більшого від літніх ­новачків "Шахтаря". Проти "Ліона" Майкон не найкращим чином зіграв під час пропущеного голу. Я думаю, це можна пояснити тим, що молодим бразильцям потрібен час на адаптацію. Вони прийшли влітку, коли немає великої паузи в чемпіонаті. Потрібно одразу починати грати. Взимку є більше часу на роботу. Є приклад Ісмаїлі, який довго шукав себе в "Шахтарі". Навіть виникали сумніви, що він взагалі зможе бути успішний. Зараз це ключовий гравець команди. Думаю, що за своїм значенням він не поступається колишньому капітанові команди Даріо Срні.

Дві останні гри пропустив Ракицький. Йому бракує мотивації. Потрібні нові виклики. Матвієнко поки що не може його замінити. Молодий захисник не отримує навичок гри на одній позиції, а змушений закривати проблемні зони. Приклад Морозюка й Федецького показує, що універсалам важко прогресувати, вийти на дійсно високий рівень гри.

"Шахтарю" потрібно взимку гарно попрацювати на трансферному ринку. На мою думку, слід посилювати три-чотири позиції. Потрібно два захисники — правий і центральний, півзахисник і форвард як альтернатива Мораесу, бо Кайоде не тягне.

За певних обставин команда може дійти до чвертьфіналу чи півфіналу Ліги Європи. Але багато залежатиме від жеребкування. Зрозуміло, що важливо у 1/16 фіналу отримати легшого суперника, бо на цій стадії і "Шахтар", і "Динамо" відчуватимуть звичну проблему — до відновлення євросезону вони два місяці не гратимуть офіційних матчів.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтареві" бракує кваліфікованих гравців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути