четвер, 08 листопада 2007 18:01

"Шахтар" був приреченим

Автор: фото: REUTERS/Darren Staples
  Форвард ”Манчестер Юнайтед” Уейн Руні забив третій м’яч у ворота ”Динамо”. Після матчу Руні заявив що поєдинок з чемпіоном України був як тренування
Форвард ”Манчестер Юнайтед” Уейн Руні забив третій м’яч у ворота ”Динамо”. Після матчу Руні заявив що поєдинок з чемпіоном України був як тренування

Українські клуби провалили матчі Ліги чемпіонів. Донецький "Шахтар" поступився вдома італійському "Мілану" — 0:3, а київське "Динамо" на виїзді — англійському "Манчестеру Юнайтед" — 0:4.

— Здивувало, що "Шахтар" програв "Мілану" в русі, — каже "ГПУ" колишній форвард "гірників" Віктор Грачов, 51 рік. — Нині команда Мірчі Луческу чудово готова функціонально, звикла контролювати м"яч і ситуацію на полі. "Мілан" має багато вікових футболістів, але вони просто не дали українцям розбігтися. І ще одне: по ходу матчу в очах господарів була приреченість.

Найкращий бомбардир Кубка світу-1994 Олег Саленко, 38 років, уважає, що на підсумок поєдинку в Донецьку вплинула вища майстерність гравців італійського клубу.

— Звичайно, для рівня чемпіонату України потенціалу легіонерів "Шахтаря" вистачить, — міркує бомбардир. — Але кращі бразильські кадри, той же Кака, зібрані не в українському клубі, а в "Мілані". Це варто визнати. В організації гри "гірники" не поступилися діючому чемпіону Європи. Однак на такому рівні підсумок матчу вирішує на свою користь той, хто менше помиляється. Зрозуміло, що гравці з таким досвідом, як у італійців, спокійніше та стриманіше реагують на ігрове напруження й налаштовані проти тебе трибуни. Хоча на 0:3 за грою "Шахтар" не заслуговував.

Експерт вважає, що нічого страшного в Донецьку не трапилося.

— Було зрозуміло, що "Мілан" — фаворит групи. Для того, щоб гарантовано вирішити питання виходу до плей-офф, "Шахтареві" достатньо не програти на виїзді "Селтіку" й дотиснути вдома "Бенфіку". Це цілком реально: в шотландців та португальців не кращий склад, ніж у "гірників". Головне для українців — обеззброїти до нестями самовідданих на своєму полі британців, змусити бігати їх без м"яча. А це "Шахтар" уміє.

Київське "Динамо" у груповому турнірі програло четвертий матч поспіль.

— Я вже нічого не чекаю від "Динамо", — зізнається "ГПУ" колишній захисник клубу Стефан Решко, 60 років. — Зганьбилися так, що далі вже нікуди. Купили Діакате, який у обороні поки що нічого не показує. Пропустять гол чи два, й усе — руки опускають. Самі ж щось створити, комбінувати на швидкості — нинішні динамівці не можуть. Де вихід? Не знаю. Тренерів змінюють, а результату немає. Кажуть про низький рівень чемпіонату України, але хіба він був вищим, коли "Динамо" Лобановського виходило до півфіналу Ліги чемпіонів? Інші клуби піднімаються, а динамівці регресують.

Решко вважає, що навесні кияни в Кубку УЄФА не гратимуть.

— Теоретичні шанси є, але практично вони втрачені. Та не Кубок УЄФА мене хвилює. Якщо "Динамо" стане третім у групі, це не допоможе. Не зрозуміло, коли команда почне грати так, щоб уболівальники чекали матчів цього клубу зі здоровим оптимізмом, а не говорили напередодні матчу, що нам покладуть штуки три-чотири.






Група "D"

"Шахтар" (Донецьк, Україна) — "Мілан" (Італія) — 0:3 (0:0).


6 листопада. Донецьк. РСК "Олімпійський". 25 500 глядачів (розрахований на 25 500). -3°С.

Суддя: П. Вінк (Нідерланди).

"Шахтар": П"ятов, Срна, Чигринський, Єзерський, Рац (Вілліан, 73), Гюбшманн, Фернандіньйо, Ілсіньйо, Жадсон, Лукареллі (Кастільйо, 77), Брандау (Гладкий, 84).

Тренер: Мірча Луческу (Румунія)

"Мілан": Діда, Бонера, Неста, Каладзе, Сержіньйо (Броккі, 84), Ґаттузо, Амброзіні, Пірло, Зеєдорф (Мальдіні, 79), Кака, Джилардіно (Індзагі, 63).

Тренер: Карло Анчелотті

Голи: Індзагі (66, 90+4), Кака (72).

Попередження: Ґаттузо (19), Кака (32), Фернандіньйо (45), Ілсіньйо (45), Амброзіні (70)


"Селтік" (Глазго, Шотландія) — "Бенфіка" (Лісабон, Португалія) — 1:0


Турнірна таблиця:

   І В  Н  П  М  О 
 1. Мілан  4  3  0  1  10-4  9
 2. Шахтар  4  2  0  2  4-7  6
 3. Селтік  4  2  0  2  3-4  6
 4. Бенфіка  4  1  0  3  2-4  3


Наступні матчі

28 листопада (середа)

"Селтік" — "Шахтар"

"Бенфіка" — "Мілан"


Група "F"

"Манчестер Юнайтед" (Англія) — "Динамо" (Київ, Україна) — 4:0 (2:0).


7 листопада. Манчестер. Стадіон "Олд Траффорд". 75 000 глядачів (розрахований на 76 000). +10°C.

Суддя: Я. Веґереф (Нідерланди).

"Манчестер Юнайтед": ван дер Сар (Кущак, 46), Піке (Еванс, 73), Відіч, Сімпсон, Евра, Каррік, Флетчер, Нані, Криштіану Рональду, Руні, Тевес (Саа, 68)

Тренер: Алекс Ферґюсон (Шотландія)

"Динамо": Шовковський, Маркович, Ващук, Діакате, Федоров, Каддурі, Гіоане, Корреа, Ротань (Ребров, 46), Гусєв (Ринкон, 46), Мілевський (Бангура, 76).

Тренер: Олег Лужний

Голи: Піке (31), Тевес (37), Руні (76), Криштіану Рональду (88).

Попередження: Руні (18), Діакате (32), Корреа (37)


Турнірна таблиця:

   І В  Н  П  М  О 
 1. Манчестер Юнайтед  4  4  0  0  10-2  12
 2. Рома  4  2  1  1  6-4  7
 3. Спортінґ  4  1  1  2  5-6  3
 4. Динамо  4  0  0  4  3-12  0


Наступні матчі

27 листопада (вівторок)

"Динамо" — "Рома"

"Манчестер Юнайтед" — "Спортінґ"

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" був приреченим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути