пʼятниця, 21 квітня 2017 06:05

"Шахтар" має невелику перевагу перед "Динамо"

21 квітня відбудеться головний матч чемпіонату України з футболу. Київське "Динамо" прийматиме донецький "Шахтар". Про гру говоримо з 60-річним Віктором Грачовим, колишнім гравцем "гірників".

Кому надаєте перевагу?

— Розумію, що кияни грають на своєму полі. Якщо покращиться погода, то на гру прийде чимало глядачів, і господарі отримають їхню підтримку. Але, як на мене, невелику перевагу матимуть донеччани. У відсотковому відношенні — 60 на 40 на користь "Шахтаря". Підопічні Фонсеки більш зіграні. У "Динамо" чимало нових виконавців. Єдиний мінус гостей — дискваліфікація Фреда. Він міг швидко перервати атаку суперника й розпочати свою. Ні Малишев, ні Степаненко цього не вміють.

"Шахтар" кілька матчів провів невиразно. Чи подолав лідер чемпіонату кризу?

— Не думаю, що вона була. Коли відрив від переслідувачів сягає 16 очок, будь-яка команда гратиме не в повну силу. Тренерам дуже важко налаштувати підопічних на боротьбу. Інша річ — матч із "Динамо".

Ви вважаєте, що "Шахтар" не програє так, як "Динамо" торік? Кияни достроково оформили чемпіонство й поступилися "гірникам" — 0:3.

— Ні. На таку гру Фонсеці не варто налаштовувати гравців. Достатньо визначити склад. Я припускаю, що поєдинок буде результативним й може закінчитися з рахунком 3:4 чи 4:3. На відміну від усіх попередніх матчів, тепер киянам треба йти вперед, аби зберегти видимість інтриги в чемпіонаті ("Динамо" відстає на 11 очок. — ГПУ). "Шахтар" оборонятиметься. Але тепер найкращі клуби прагнуть відсунути оборону чимдалі від своїх воріт. Тому гадаю, гості не закриються на своїй половині, а пресингуватимуть динамівців.

Чи вирішить результат цього матчу долю Сергія Реброва, головного тренера "Динамо"?

— Навряд чи цей поєдинок буде доленосним. Думки президентів важко вгадати. Припускаю, якщо наприкінці чемпіонату відрив становитиме більше 15 очок, тренера киян можуть звільнити. Але аж ніяк не відразу після п'ятничної гри.

Футбол. Чемпіонат України 2016/17. Прем'єр-ліга

Матч 26-го туру

21 квітня, п'ятниця

"Динамо", Київ — "Шахтар", Донецьк

19:00. Київ. Національний спортивний комплекс "Олімпійський", розрахований на 70050 глядачів.

Суддя: Костянтин Труханов, 41 рік, Харків

ТБ: "2+2"

Текстова трансляція: gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" має невелику перевагу перед "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути