вівторок, 19 листопада 2019 00:30

"Ракіцкій"

Як добре було в роки мого дитинства, коли можна було просто насолоджуватися футболом і вболівати за свою команду. Коли гравці з номерами й без прізвищ на спині були на футбольному полі безіменними гладіаторами, які билися за честь своєї команди. Бо тоді не було вільної преси, і ми нічого про футболістів не знали. Для мене всі вони були героями. А розмови, які вони, насправді, п'яниці, розбишаки, бабії, кидали, вела певна категорія вболівальників пошепки. Тож цим розмовам можна було не вірити.

Тепер я дорослий і розумію, що героїв не буває. Але намагаюся відділяти людину, яка грає на футбольному полі, від цієї ж — поза ним. Адже більшість футболістів — щирі, порядні й розумні люди. Є і не такі. Та це мене не обходить. Насолоджуюся грою і не хочу знати, що спортсмен читає. Якщо читає взагалі.

Розумію, що далеко не всі футболісти, які тримають руку на серці й ворушать губами під час виконання нашого гімну, — справжні патріоти. Але мені цього досить. Аби грали добре. Але є — точніше, був — такий "Ракіцкій". Саме так він вимагав писати своє прізвище на футболці національної ­команди. Він демонстративно зневажав мою Батьківщину. І цим змушував цікавитись його поглядами поза футбольним ­полем.

І тому я щиро вдячний тим, хто зачинив перед ним двері націо­нальної команди. Хто змусив його з його печінкою, за яку він так любив триматися, публічно попрощатися зі збірною командою України. З її лав його перед тим вигнали. Ми знаємо, за що. І він теж знає, що б там не було тепер написано за підписом "Ракіцкій".

Зараз ви читаєте новину «"Ракіцкій"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути