Ексклюзиви
вівторок, 16 жовтня 2007 16:51

Пінколіні став тренером "Динамо"

Тренером київського "Динамо" з фізичної підготовки став італійський фахівець Вінченцо Пінколіні, 53 роки. Він підписав з українським клубом дворічний контракт.

Пінколіні народився 15 липня 1954 року в місті Фіденца. Займався легкою атлетикою, 1972-го став чемпіоном Італії з бігу на дистанції 400 м із бар"єрами.

Із 1980 року Пінколіні працював тренером із фізичної підготовки в юнацькій команді "Парми", з якою двічі ставав чемпіоном Італії. Через сім років він разом із тодішнім наставником "Парми" Арріґо Саккі перейшов до "Мілана". Наступного року "Мілан" виграв чемпіонат Італії, а згодом — по два рази поспіль Кубок чемпіонів, Міжконтинентальний Кубок та Суперкубок Європи.

1991-го Саккі залишив "Мілан". Пінколіні продовжив працювати з Фабіо Капелло, виграв ще чотири чемпіонати Італії, Лігу чемпіонів 1993/94 і Суперкубок Європи-1994.

Одночасно він займався збірною Італії, яка під керівництвом Саккі здобула "срібло" Кубка світу-1994.

У 1998 році, коли "Мілан" очолив Альберто Дзаккероні, Пінколіні в клубі вже не було. Він працював у іспанському "Атлетико", італійських "Ромі" та "Інтері", коли ці клуби очолювали Фабіо Капелло та Марчелло Ліппі. 2004-го Пінколіні повернувся до "Парми", де і працював донині.

Прихід Пінколіні до "Динамо" фахівці пов"язують ще з одним італійцем — 54-річним Альберто Дзаккероні, який взимку має замінити Йожефа Сабо на посаді головного тренера "Динамо".

В українському чемпіонаті уже працює італійський тренер із фізичної підготовки. Улітку 2004-го до "Шахтаря" разом із головним тренером Мірчею Луческу прийшов 36-річний Карло Ніколіні.

Зараз ви читаєте новину «Пінколіні став тренером "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути