пʼятниця, 22 лютого 2013 00:00

"Онищенко даремно купив "Арсенал"

15 лютого київський "Арсенал" отримав нового власника. Ним став 43-річний Олександр Онищенко, член Партії регіонів, засновник двох газовидобувних компаній, чий капітал оцінюють у $243 млн.

— Над Онищенком стоїть той, хто зацікавлений у збереженні клубу, — говорить головний редактор журналу "Футбол" 42-річний Артем Франков. — Не думаю, що новий власник вирішив ні з того ні з сього виплатити 47 мільйонів доларів боргів "Арсенала". Зіграло свою роль і те, що Онищенко — депутат-"регіонал". Позиції його політичної сили відомі.

Після першої частини чемпіонату України кияни йдуть на восьмому місці. Перед початком сезону команда націлювалася на місце в єврокубковій зоні, але після вильоту з Ліги Європи через технічну помилку пішли чутки про фінансові проблеми клубу. Кажуть, утримувати команду відмовився Ігор Коломойський, один із головних інвесторів. Президент Вадим Рабинович мусив шукати покупця.

— "Арсенал" дратує — ні інфраструктури, ні вболівальників, — каже Франков. — Не перший рік тільки й чуємо заяви, одна гучніша за іншу. І на цьому все, фініш. У команди, по суті, одна функція — абияк заповнювати стадіон "Динамо".

На думку експерта, рішення Онищенка було хибне.

— Даремно він вв'язався у цей проект. Якщо хоче створити в Києві реальну конкуренцію "Динамо", краще було би почати з ким-небудь в аматорській лізі й поступово вести команду нагору. За розумного управління процес забрав би кілька років.

Навесні "Арсенал" стартує в Дніпропетровську. 2 березня підопічні Юрія Бакалова, який заступив Леоніда Кучука на посаді головного тренера, зіграють проти "Дніпра".

1

мільярд доларів становитиме бюджет об'єднаного чемпіонату Росії та України. Переможець турніру отримає $92 млн. Об'єднаний чемпіонат, за задумом організаторів, матиме дві ліги — вищу та першу. У кожній по 18 команд, порівну з Росії та України. Турнір може стартувати із сезону 2014/15.

 

Зараз ви читаєте новину «"Онищенко даремно купив "Арсенал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути