понеділок, 29 вересня 2008 17:54

Нам залишили Євро-2012

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) залишив Україні та Польщі право на проведення фінальної частини Євро-2012. Таке рішення було прийнято на засіданні виконкому УЄФА в Бордо.

Планувалося, що матчі турніру прийматимуть по чотири основні міста від України та Польщі (Київ, Львів, Донецьк, Дніпропетровськ — Варшава, Вроцлав, Гданськ, Познань) і два запасні (Харків, Одеса — Краків, Хожув). Але після інспекцій УЄФА кількість міст можуть скоротити до шести взагалі, можуть віддати двом українським та шести польським і навпаки, а також замінити основні — резервними.

— Рішення прийняте в Бордо приємне, проте я звик вигравати одного разу, — каже президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, 59 років. — Не хочеться, щоб в УЄФА ставили більше під сумнів можливість проведення Євро нашими двома країнами. Зараз важливо реконструювати головні стадіони Києва та Варшави — це одна із головних вимог УЄФА, бо в цих містах матчі Євро мають неодмінно пройти. А те, що уряду небайдужа доля Євро, свідчить такий факт: через 15 хвилин після злету літака із Бордо мені подзвонила прем"єр Юлія Тимошенко, поцікавилася рішенням виконкому та привітала із його позитивом.

Також УЄФА постановив збільшити кількість учасників фінального турніру чемпіонату Європи 2016 року. Тоді змагатимуться вже не 16, а 24 команди.

Кубок УЄФА перейменували на Європейську лігу

Кубок УЄФА із наступного розіграшу буде перейменовано на Європейську лігу. Змінено й систему розіграшу. У чотирьох кваліфікаційних раундах команди з"ясують 48 учасників групового турніру. Вони будуть розбиті на 12 груп по чотири команди, які зіграють у два кола.

По дві найкращі команди із групи виходять до 1/16 фіналу, де до них приєднаються вісім колективів, які стали третіми в групах Ліги чемпіонів. Далі за схемою плей-офф визначать переможця розіграшу. У нинішньому сезоні фінал Кубка УЄФА відбудеться на стадіоні "Шукру Саракоглу" в Стамбулі, а перший фінал "Європейської ліги" прийме "АОЛ Арена" німецького Гамбурга.

На черговому зібранні у грудні УЄФА планує віддати право проведення фінального матчу Ліги чемпіонів лондонському стадіону "Вемблі", де востаннє грали вирішальний матч турніру в сезоні 1991–1992. Цьогорічна Ліга чемпіонів фінішує на римському "Олімпіко", а  2010 року на "Сантьяго Бернабеу" в Мадриді.

Зараз ви читаєте новину «Нам залишили Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути