Ексклюзиви
пʼятниця, 24 вересня 2010 06:32

Найкраще показав себе Кононов
8

У футбольному чемпіонаті України зіграли 10 турів. Ми попросили колишнього форварда сімферопольської "Таврії" Олександра Гайдаша, 43 роки, назвати найкращих та найгірших тренерів команд на цьому турнірному відрізку.


Найкращі

1. Олег Кононов ("Карпати")

Команда йде на третьому місці. Це стрибок вище голови. Кононов не має широкої лави запасних, але уміло використовує ротацію складу, щоб розподілити сили футболістів і в українських матчах, і в європейських. Єдине, що не завжди вистачає ігрового балансу — симпатична гра в атаці нівелюється помилками в обороні.

2. Мирон Маркевич ("Металіст")

Колишній тренер збірної України вгадав із селекцією. Двоє бразильців — Хав"єр і Тайсон вписалися у командну гру і покращили результати після не надто вдалого старту. "Металіст" грає у короткий пас, але завжди шукає нестандартні ходи в атаці. Захист, щоправда, також проблемний: дуже багато залежить від форми Папи Гуйє — рівноцінної заміни йому немає.

3. Ніколай Костов ("Металург" Д)

Команда болгарського фахівця грає вдумливо: тренер просить футболістів швидко працювати з м"ячем і не робити зайвих рухів. Відповідно дуже багато гольових моментів, які, правду кажучи, не завжди використовують. Працюють над розіграшами стандартних ситуацій. Наприклад, у матчі з "Оболонню" усі три голи забили після них.

4. Микола Павлов ("Ворскла")

Команда трохи здала позиції останнім часом, але все одно відчутна тренерська рука. Достатньо організована колективна гра в обороні. Картину псують тільки окремі огріхи виконавців, зокрема воротаря. Павлов просить активно використовувати фланги, може розкрити гравців, на яких усі поставили хрест. Приклад: Василь Сачко. Думаю, розкриється і запрошений з "Металіста" Олександр Рикун.

5. Юрій Максимов ("Кривбас")

Має достатньо обмежений кадровий ресурс. Але навчив гравців терпіти і використовувати найменший шанс в атаці. Свідомо робить ставку на українців, хоча їх можливості обмежені — з бразильцями, наприклад, не порівняєш.


Найгірші

1. Олег Лутков ("Металург" З)

Команда — безсумнівний аутсайдер. Бракує виконавської майстерності при завершенні атак, а тренер не може нічого з цим зробити. Непогано починає, але потім сідає фізично.

2. Сергій Пучков ("Таврія")

Торік команда виграла Кубок України, бо їй пощастило з турнірною сіткою. Цього року тренер провалився зі схемою гри у три захисники. Кількісно він їх додав в останньому виїзному матчі проти "Шахтаря", але механізм не може працювати, якщо ти йому достатньо уваги не приділяв на тренуваннях. Не зміг вивітрити ейфорію з голів гравців після успішного минулого сезону.

3. Валерій Газзаєв ("Динамо")

Не сумніваюся у кваліфікації фахівця, але вочевидь він занадто сильно закрутив гайки у колективі. У киян достатньо талановитих гравців, але, припускаю, тренер обмежує їх в імпровізації на полі.

Зараз ви читаєте новину «Найкраще показав себе Кононов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути