пʼятниця, 18 січня 2019 07:15

Маррей став найкращим британським тенісистом в історії

Енді Маррей — розумний тенісист. Раціонально підходить до гри. Від нього не побачите працездатності Надаля, динаміки Федерера та "павутини", в яку затягує опонентів Джокович. Енді грає модель, що ефективна в конкретній грі, конкретному розіграші. Маррей точний у тому, що він робить на корті. Всі його рухи прораховані до дрібниць.

Важко визначити місце Маррея у світовому тенісі. Не можна сказати, що він виграв усе. Але досягнення має серйозні: Олімпіада — двічі, Вімблдон — двічі, відкритий чемпіонат США, шестиразовий фіналіст турнірів Великого шолома. Гірше грав на ґрунті, але на швидкому покритті діяв добре. Думаю, що для британського тенісу Маррей точно номер один, і він входить до топ-10 у світі. За останнє десятиріччя — до четвірки найкращих.

У другій половині 2016 року Маррей став першою ракеткою світу. Він виклався на повну заради можливості очолити світовий рейтинг серед чоловіків. Складно сказати, наскільки варто було працювати на межі можливостей заради такої високої цілі. Ніхто з нас не знає історії хвороби Маррея, чого це йому коштувало насправді. Всі гравці мають травми. Я думаю, що Маррей реалізувався в тенісі. Можливо, виграв не все, що хотів. Але розкрився повністю. Не можна сказати, що травми завадили йому. Кожна перемога має свої наслідки.

Гадаю, він закінчить кар'єру після гідної поразки в першому колі чемпіонату Австралії (програвав ­іспанцеві Баутиста-Агуту 0:2, потім виграв дві партії, але все ж поступився у вирішальній. — ГПУ). Не бачу для нього мотивації. Травма не дозволяє грати на належному рівні. Сенсу мучити себе та вболівальників ­немає.

Маррей може стати послом британського тенісу в світі. Він фактично перший гравець із Британії, який досяг великих висот у цьому виді спорту.

Зараз ви читаєте новину «Маррей став найкращим британським тенісистом в історії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути