четвер, 03 грудня 2020 05:30

Марадона "відвідав" весілля сестри

22 вересня 1990 року сестра виходила заміж. Постало запитання: який "викуп" вимагати від майбутнього зятя? Довго не сумнівався — наказав дістати м'яч з автографом Дієґо Марадони. Я, 11-річний, уболівав за "Мілан", але все одно "обрав" лідера "Наполі".

Зрозуміло, жодного матчу ­неаполітанської команди на той час не бачив — Радянський Союз їх не транслював. Але позаду був мій перший Кубок світу: 1986-го домінування Марадони у турнірі було безпрецедентне. Він привів посередню команду до титулу чемпіона. За рік зробив скромний "Наполі" найсильнішим клубом країни у протистоянні з могутніми "Ювентусом" та "Інтером". 1990-го Неаполь повторив успіх, коли проти нього виходив уже "Мілан" Ґулліта і Ван Бастена, визнаний найкращою командою в історії футболу. Аргентина-1990 не повторила успіху чотирирічної давнини, але і "срібло" для відверто блідої команди — тріумф. Він став можливим завдяки наявності у складі Марадони.

Саме тому я вважаю аргентинця найкращим у історії футболу. Він робив "так собі" команди переможцями. Але Марадона — не лікар, який врятував світ, винайшовши вакцину. Він просто неперевершено грав у футбол — найважливішу річ з усіх неважливих.

13-річний хрещеник любить дивитися футбол. У час інтернету може глянути будь-який матч за участі Марадони. Я хотів би, щоб він цим обмежився і не став досліджувати кроки аргентинця поза футбольним полем — наркотики, алкоголь, стрільба по журналістах. Бо саме ці сторінки в біографії аргентинця зумовили смерть у 60 років. І її навіть не назвеш передчасною: все могло закінчитися раніше.

Тому і в мене великий аргентинський футболіст нехай назавжди асоціюється з весіллям сестри.

Зараз ви читаєте новину «Марадона "відвідав" весілля сестри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути