четвер, 18 листопада 2010 05:45

Колишній гравець "Металіста" забив гол у головному матчі Південної Америки

Автор: фото: Reuters/Marcos Brindicci
  Протистояння півзахисників: Аріель Ортега (у світлій формі) з ”Рівер Плейт” та Матіас Хіменес
Протистояння півзахисників: Аріель Ортега (у світлій формі) з ”Рівер Плейт” та Матіас Хіменес

У ніч проти середи відбувся головний матч південноамериканського клубного футбольного протистояння. У чемпіонаті Аргентини зіграли два клуби з Буенос-Айреса. На стадіоні "Монументаль" місцевий "Рівер Плейт" обіграв "Боку Хуоніорс" — 1:0. Єдиний гол у зустрічі забив колишній захисник харківського "Металіста" — Крістіан Майдана.

Обидві команди невдало виступають у апертурі — осінньому чемпіонаті Аргентини. Після перемоги в поєдинку "Рівер" став 12-ю командою турніру, а "Бока" посідає 15-ту позицію.

"Дербі Буенос-Айреса — головна спортивна подія у світі. Його необхідно побачити, перш ніж ви помрете", — написала кілька років тому британська газета "Обсервер".

Обидві команди з'явилися в одному і тому ж кварталі Байреса, але 1933-го "Рівер" перебазувався до престижного району Барріо Норте. Тому команду називають "мільйонери". За неї почали вболівати заможні люди, а "Боку" підтримували бідняки. Поступово класова нерівність розмивається.

Ніхто точно не знає, скільки матчів провели суперники між собою. Футбольні літописці стверджують, що загальна перевага у "дербі" належить "Боці". Зате "Рівер" частіше вигравав чемпіонат країни — 33 рази проти 23.

1981 року пропозиції про перехід від обох команд дістав півзахисник "Аргентінос Хуніорс" Дієґо Марадона. "Рівер" обіцяв футболісту більші гроші, але Марадона обрав "Боку", заявивши, що його серце завжди належало цій команді й він обирає футбол, а не гроші. Майбутній герой Аргентини забив вже в першому своєму "дербі".

Зараз ви читаєте новину «Колишній гравець "Металіста" забив гол у головному матчі Південної Америки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути