понеділок, 14 травня 2007 16:54

Канадці виграли хокейний чемпіонат світу

Хокейна збірна Канади стала чемпіоном світу. У фінальному матчі канадці обіграли збірну Фінляндії — 4:2. Бронзові медалі отримали росіяни, які в матчі за третє місце виграли у шведів — 3:1.

— Потенціал російської команди був вищим, — каже "ГПУ" колишній тренер збірної СРСР Віктор Тихонов, 76 років. — У півфінальному матчі з фінами нам просто не пощастило. Фіни — в"язка команда. Вміють оборонятися і протидіяти комбінаційній манері росіян.

Українці посіли на турнірі останнє місце й вилетіли до групи "В".

— За останні роки ви — найслабша збірна, — зауважує Тихонов. — У такій ситуації можна було розраховувати хіба що на диво. Чув, що хокей у вас занепадає. Дивуюся, що ви взагалі 9 років трималися в еліті світового хокею. Сьогодні можливості інших пострадянських країн — латвійців та білорусів — вищі. Там серед ігрових видів спорту хокей на першому місці. Україна та Казахстан відстають.

Незважаючи на провал у Москві, тренер українців Олександр Сеуканд у відставку не збирається.

Навесні наступного року збірна України вирушить до японського Саппоро. Там відбудуться змагання групи "В" першої ліги світового хокею. Суперники українців — Японія, Угорщина, Естонія, Литва та Корея. Право на вихід до вищої ліги отримають лише переможці турніру.

Зараз ви читаєте новину «Канадці виграли хокейний чемпіонат світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути