неділя, 18 березня 2007 16:49

Каанен пішов після першого додаткового тайму

Донецький "Шахтар" не зміг вийти до чвертьфіналу Кубка УЄФА. У повторному матчі 1/8 фіналу чемпіони України вдома поступилися чинному володареві трофею — іспанській "Севільї" — 2:3. За півхвилини до закінчення основного часу господарі перемагали 2:1. Але гостей урятував 33-річний голкіпер Андрес Палоп: він прийшов на розіграш кутового, залишився без нагляду захисників "Шахтаря" і влучним ударом головою перевів матч у додатковий час.

Зустріч на донецькому РСК "Олімпійський" розпочалася в четвер о 20.30. Ті, хто приїхав на стадіон на власних авто за дві години до початку матчу, марно намагався припаркувати машини. Місця на автостоянках були зайняті. Навколо стадіону торгують насінням. Пропонують також купити дудки, незважаючи на те, що від цього атрибуту підтримки "Шахтар" відмовився. Декого зворушили сльози молодих уболівальниць після поєдинку. Одна з них, гарненька рудоволоса дівчина, на прохання про інтерв"ю  відмахнулася.

Із "12-м гравцем" у "Шахтаря" все гаразд. Глядачі не зрушили з місць до фінального свистка, хоча після гола Чевантона підсумок гри був практично вирішений. Хіба що наставник алчевської "Сталі" Тон Каанен поквапився залишити стадіон після першого тайму додаткового часу. Пішов разом із супутницею.

На післяматчевій прес-конференції наставник гірників Мірча Луческу мав приголомшений вигляд.

— Воротарі на останній хвилині мені ще не забивали, — каже. — Це найтрагічніший матч у моїй кар"єрі.

Севільський колега Луческу Хуанде Рамос визнав, що його команді пощастило.

— Палоп пішов уперед від безвиході, — зізнається іспанський тренер.

Забивали Бурч і Шмайхель

Випадки, коли голкіпери забивають м"ячі, — не рідкість. Як правило, вони роблять це, виконуючи стандартні ситуації, штрафний або пенальті. Регулярно цим відзначалися парагваєць Чілаверт, бразилець Рожеріо Сені, українець Михайло Бурч.
У вересні 1995-го після кутового забив данський голкіпер "Манчестер Юнайтед" Петер Шмайхель. Удома його клуб зустрічався з російським "Ротором". На 90-й хвилині Шмайхель прийшов у карний майданчик "Ротора" й зрівняв рахунок — 2:2. Матч так і завершився, а до наступної стадії завдяки виїзним голам вийшла російська команда, бо перший поєдинок закінчився нічиєю — 0:0.
А минулої суботи відзначився голкіпер англійського "Тоттенхема" Пол Робінсон.

Зараз ви читаєте новину «Каанен пішов після першого додаткового тайму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути