пʼятниця, 25 січня 2019 09:00

Хачеріді помилково залишив київське "Динамо"

Автор: www.ua-football.com
  Євген Хачеріді грав за київське ”Динамо” з 2009 року. Минулого літа перейшов до грецького ПАОКа
Євген Хачеріді грав за київське ”Динамо” з 2009 року. Минулого літа перейшов до грецького ПАОКа

Я не особливо здивований тим, що у Євгена Хачеріді нічого не вийшло в Греції. Не він перший, кому не вдалося себе проявити в Європі.

Рішення залишити "Динамо" минулого літа для Хачеріді було помилковим. Думаю, він би ще міг допомогти команді. Але цю ситуацію спровокував сам гравець. Робив усе, щоб його відпустили. Його поведінка на полі показувала, що Хачеріді не завжди думає про наслідки. Емоційність призводила до вилучень, конфліктів із тренерами. Хачеріді не завжди адекватно оцінював своє становище в колективі. Зараз настав час розплати за таку поведінку. Свого часу він був одним із найперспективніших гравців, але не зміг знайти внутрішні ресурси, які змусили б його далі прогресувати.

Ситуація Хачеріді зараз нагадує ту, в якій опинився його партнер по збірній у центрі оборони Ярослав Ракицький. Якщо футболіст має проблеми, але при тому показує якісну гру — все дуже швидко забувається. Якщо проблемний футболіст помиляється — йому одразу пригадують усе, що можна. Молоді спортсмени повинні вчитися на чужих помилках. Багато речей у нашому професійному футболі ще не до кінця побудовані: як слід правильно поводитися на полі та поза ним, коли потрібно вчасно змінювати команду.

Важко сказати, чи зміг би Хачеріді мати успіх в Європі три-чотири роки тому. Він емоційний. Ми знаємо, що в Європі деякі форварди також поводяться не завжди адекватно, але вони мають можливість виправити ситуацію забитими м'ячами. Як бути в такому випадку захисникові? Відповіді на це немає. Зазвичай захисники якраз вирізняються відсутністю емоцій, холоднокровністю та спокійним характером. Саме із захисників виростають потім найуспішніші тренери. Всіх цих рис у Хачеріді немає.

Зараз йому варто заспокоїтися. У футболі так часто буває, що гравець не може знайти себе у якійсь команді або чемпіонаті. Таких випадків було багато. Думаю, Євген може знайти собі ­команду в Туреччині чи Бельгії. Руслан Маліновський, який грає за бельгійський "Генк", зробив гарну рекламу нашим футболістам. Тому в місцевих клубів є інтерес до українців.

Зараз ви читаєте новину «Хачеріді помилково залишив київське "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути