понеділок, 24 вересня 2007 15:56

Ганна Безсонова стала чемпіонкою світу

Автор: фото: reuters/Yiolrgos Karahalis
  Ганна Безсонова у багатоборстві виграла три види з чотирьох. У вправі зі стрічкою вона посіла друге місце
Ганна Безсонова у багатоборстві виграла три види з чотирьох. У вправі зі стрічкою вона посіла друге місце

У грецькому місті Патри завершився чемпіонат світу з художньої гімнастики. Золоту нагороду в абсолютній першості виграла 23-річна українка Ганна Безсонова. У трьох з чотирьох видів багатоборства Безсонова посіла перше місце, а у вправі зі стрічкою — друге. У сумі киянка набрала 73,950 бала і на 0,050 бала випередила росіянку Віру Сесіну. Третьою стала Ірина Капранова з Росії.

— Анечка була чудово готова, — розповідає "ГПУ" мати спортсменки Вікторія Безсонова, яка була присутня на змаганнях. — За складністю елементів, натхненням вона вочевидь переважала своїх суперниць. Переживала навіть не за неї — бачила, що донька сильніша за суперниць. Хвилювалася тільки, щоб судді не "підрізали". Обійти росіянок — це треба уміти. Як відсвяткували перемогу? Келих білого вина собі дозволили.

Ще одна українська гімнастка Ірина Ковальчук посіла 19-те місце. Цей результат дав їй право виступити на Олімпійських іграх-2008 у Пекіні.

— Ковальчук може прогресувати, — каже заслужений тренер України Ірина Дерюгіна, 49 років. — Їй треба ще трохи вдосконалити техніку, а пластика, координація вже присутні. Безсонова? "Золото" абсолютно заслужене, бо Аня — лідерка сезону. До Олімпіади ще є час. Думаю, ми вдосконалимо її композиції, ускладнимо їх, і тоді можна буде розраховувати на "абсолютне" золото на Іграх у Пекіні.

Українські "художниці" увосьме виграють абсолютну першість на чемпіонаті світу. Двічі, 1977-го та 1979 року, це робила Ірина Дерюгіна. 1989-го тріумфувала Олександра Тимошенко, а через два роки — Оксана Скалдіна. 1995 року — Катерина Серебрянська, 1997-го — Олена Вітриченко, 2001 року — Тамара Єрофеєва.

Крім того, Тимошенко стала чемпіонкою Олімпіади-1992, а Серебрянська виграла Ігри через чотири роки.

Зараз ви читаєте новину «Ганна Безсонова стала чемпіонкою світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути